29 maart 2021

Visa gaat betalingen afhandelen in USDC stablecoin op Ethereum blockchain

Visa zal betalingen afrekenen in de USDC stablecoin op het Ethereum blockchainnetwerk en werkt in eerste instantie samen met Crypto .com voor deze nieuwe dienst. Het bedrijf hoopt de nieuwe mogelijkheid ook voor andere partners te lanceren "in het komende jaar".

Na maanden van geruchten, maakte Visa maandag bekend dat het nu betalingen afwikkelt in de USDC stablecoin op de Ethereum blockchain.

De ontwikkeling betekent dat Visa het eerste grote betalingsnetwerk is geworden dat een stablecoin als afwikkelingsvaluta gebruikt. Tot nu toe verrekende Visa betalingen alleen in fiatvaluta's.

Voor zijn nieuwe afhandelingen in USDC werkt Visa aanvankelijk samen met Crypto.com als onderdeel van een proefprogramma, waardoor het cryptobedrijf zijn kaartactiviteiten nu volledig in digitale activa kan beheren.

Eerder vereiste het standaard afwikkelingsproces van Visa dat Crypto.com afrekende in een fiatvaluta, wat de kosten en complexiteit voor het bedrijf verhoogde. Nu hoeft Crypto.com geen gesprekken te voeren en kan het rechtstreeks in USDC met Visa afrekenen.

"De aankondiging van vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in ons vermogen om te voorzien in de behoeften van fintech-bedrijven die hun bedrijf beheren in een stablecoin of cryptocurrency", aldus Jack Forestell, chief product officer bij Visa. "En het is echt een verlengstuk van wat we elke dag doen, het veilig faciliteren van betalingen in alle verschillende valuta's over de hele wereld."

Medeoprichter en CEO van Crypto.com, Kris Marszalek, zei dat het bedrijf "miljoenen consumenten over de hele wereld toegang wil geven tot en gebruik wil maken van digitale valuta", en Visa's vermogen om "rechtstreeks digitale valuta te accepteren en ermee te communiceren" helpt het om de voordelen van digitale valuta naar buiten te brengen.

De provider van Visa voor de USDC stablecoin is cryptobank Anchorage. Dat betekent dat Crypto.com USDC naar het Ethereum-adres van Visa in Anchorage stuurt.

"Visa kwam in 2019 bij ons met een idee: maak veilige, efficiënte en naadloze betalingen mogelijk in digitale valuta door de schatkist-reserves van Visa te koppelen aan het custody-platform van Anchorage", aldus Diogo Mónica, medeoprichter en president van Anchorage. "Dit zou de volgende generatie van cryptoplatformen de mogelijkheid geven om rechtstreeks met Visa af te rekenen in een digitale valuta via een openbare blockchain."

Visa zei dat de nieuwe dienst "een kleine stap voorwaarts" is voor zijn afhandelingsplatform, maar "een gigantische stap voorwaarts" om digitale activa te integreren.

Na verdere proeven en aanvullende gesprekken met zijn klanten, partners en regelgevers, hoopt Visa de USDC-transacties ook voor andere partners "in het komende jaar" te lanceren.

Uiteindelijk is Visa ook van plan om betalingen af ​​te wikkelen in digitale valuta van de centrale bank (CBDC's). Eerder deze maand zei Alfred Kelly, CEO van Visa, dat het bedrijf ook Bitcoin en andere cryptocurrencies wil dekken, samen met stablecoins.

Visa-rivaal Mastercard is ook van plan om zakelijke kansen te benutten in de crypto- en stablecoin-sector, evenals in de toekomstige CBDC’s.


29/03/2021 - 15u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram