x Oud archief

$32 miljard aan ADA nu ingezet op het netwerk van Cardano naarmate de lancering van smart contracts nadert

cryptostheen 1 min lezen

PoolTool, een online platform dat is gebouwd om actuele gegevens over de statistieken van Cardano te bekijken, laat zien dat er door houders meer dan $32 miljard aan ADA is ingezet voor staking in 669.285 adressen.

Staking stelt crypto-investeerders in staat om beloningen op hun activa te genereren door munten in het protocol te storten om netwerktransacties te valideren. Tijdens staking worden cryptocurrencies voor een bepaalde periode geblokkeerd, waarna ze onbruikbaar worden. In het geval van Cardano kunnen gebruikers hun ingezette ADA ontgrendelen en hun munten uitgeven op een moment naar keuze.

De 669.285 staking-adressen vertegenwoordigen een stijging van meer dan 11% sinds begin juni, toen Cardano de mijlpaal van 600.000 adressen overschreed. Die adressen zijn volgens PoolTool verdeeld over 2.658 actieve pools.

De $32 miljard aan Cardano die wordt ingezet, vertegenwoordigt 71,31% van de totale voorraad van $44,60 miljard aan ADA tokens.

Het totale bedrag aan ADA dat is ingezet voor staking, is veel groter dan de dollarwaarde van Ethereum die momenteel is gestort in het ETH 2.0 depositocontract. Houders van ETH die validators willen worden, hebben op het moment van schrijven gezamenlijk ongeveer 6 miljoen ETH opgesloten voor een bedrag van $13,5 miljard, volgens analyseplatform Etherscan.

Ethereum 2.0, de langverwachte update van de op één na grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie, is de oplossing die het netwerk zal verschuiven van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) consensus mechanisme. Volgens de medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zal het slimme contractplatform uiteindelijk in staat zijn om 100.000 transacties per seconde (TPS) te faciliteren via second-layer oplossingen.

Het ontwikkelaarsteam achter Cardano zegt dat de langverwachte integratie van slimme, programmeerbare contracten in augustus komt. Het bedrijf bereidt ook de lancering voor van een converter waarmee gebruikers ondersteunde Ethereum tokens (ERC-20) kunnen omwisselen voor speciale op Cardano gebaseerde tokens.

[mcrypto id=”8427″]

01/07/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.