Ethereum

Amerikaanse overheidsinstantie stelt onderzoek in naar activiteiten Ethereum Foundation

Recente upgrades binnen het Ethereum ecosysteem en de anticipatie rond een potentiële ETF voor ether vallen samen met de start van een geheim onderzoek door een Amerikaanse overheidsinstantie.
cryptostheen 1 min lezen
Amerikaanse overheidsinstantie stelt onderzoek in naar activiteiten Ethereum Foundation
Amerikaanse overheidsinstantie stelt onderzoek in naar activiteiten Ethereum Foundation

Er zijn berichten opgedoken dat een Amerikaanse overheidsinstantie, mogelijk de Securities and Exchange Commission (SEC), een krachtig juridisch onderzoek is gestart om ether, de cryptocurrency die aan de basis ligt van Ethereum, te classificeren als een effect.

Deze ontwikkeling betekent een belangrijke tegenslag voor de cryptocurrency industrie, vooral temidden van de hoop binnen de sector op goedkeuring door de SEC van ETF aanvragen voor ether, vooral na het groen licht voor verschillende bitcoin ETF's eerder dit jaar.

Het onderzoek naar ether strekt zich uit tot het dwingen van bedrijven om alle documenten en financiële gegevens te overleggen die te maken hebben met hun afspraken met de Ethereum Foundation. De Ethereum Foundation is een non-profit organisatie die toezicht houdt op het beheer en de ontwikkeling van de Ethereum blockchain.

Insiders van bedrijven die onlangs zijn gedagvaard, geven aan dat het onderzoek van de overheidsinstantie naar de Ethereum Foundation in Zwitserland begon kort nadat de blockchain in september 2022 overstapte op een nieuw bestuursmodel dat 'proof-of-stake' wordt genoemd. Deze dagvaardingen hebben een beperkte reikwijdte en richten zich uitsluitend op de Ethereum Foundation.

In antwoord op het verzoek van Fortune handhaafde de SEC haar beleid om het bestaan van een mogelijk onderzoek te bevestigen noch te ontkennen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.