Web3 / Alts

Anti-cryptowetsvoorstel van senator Elizabeth Warren wint terrein in Amerikaanse Senaat

De Digital Asset Anti-Money Laundering Act, verdedigd door senator Elizabeth Warren, heeft onlangs de steun gekregen van nog eens vijf senatoren.
cryptostheen 1 min lezen
Anti-cryptowetsvoorstel van senator Elizabeth Warren wint terrein in Amerikaanse Senaat
Anti-cryptowetsvoorstel van senator Elizabeth Warren wint terrein in Amerikaanse Senaat

De poging van senator Elizabeth Warren om illegale activiteiten met cryptocurrencies aan banden te leggen, wint aan kracht binnen de Senaat.

De Digital Asset Anti-Money Laundering Act heeft nu steun gekregen van vijf nieuwe senatoren, waarvan er drie zitting hebben in het Senate Banking Committee.

In een persbericht uitte Warren haar tevredenheid:

"Ik ben blij dat vijf nieuwe senatoren zich aansluiten bij de strijd om actie te ondernemen, waaronder drie leden van de Banking Committee - ons tweepartijdige wetsvoorstel is het hardste voorstel dat op tafel ligt om het illegale gebruik van cryptocurrencies aan te pakken en toezichthouders meer instrumenten in hun gereedschapskist te geven."

Het bipartijvoorstel heeft de steun van verschillende organisaties, zoals het Bank Policy Institute, de Massachusetts Bankers Association, Transparency International US en Global Financial Integrity.

Het hoofddoel van het wetsvoorstel is om het gebruik van cryptocurrencies bij het witwassen van geld, drugshandel en het ontduiken van sancties tegen te gaan door het toezicht op de regelgeving in de sector te verbeteren. Voorstanders van cryptocurrencies stellen echter dat de voorgestelde maatregelen niet alleen illegale activiteiten aanpakken, maar ook het hele ecosysteem en de basisprincipes van vrijheid ondermijnen.

Crypto verbieden

Een opmerkelijk aspect van het wetsvoorstel is de uitbreiding van de Know-Your-Customer vereisten, zoals beschreven in de Bank Secrecy Act, naar aanbieders van digitale portemonnees. Dit omvat non-custodial wallets, miners, validators en andere netwerkdeelnemers die betrokken zijn bij transacties met digitale activa.

Alex Thorn, head of research bij vermogensbeheerder Galaxy Digital, uitte zijn bezorgdheid door te zeggen:

"Aangezien non-custodial en gedecentraliseerde software geen gecentraliseerde beheerdersfuncties kan uitvoeren, zou Warrens wetsvoorstel crypto in Amerika effectief verbieden."

Daarnaast stelt de wetgeving voor om de regels van de Bank Secrecy Act voor buitenlandse bankrekeningen uit te breiden naar digitale activa. Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) zou ervoor moeten zorgen dat eigenaren en beheerders van geldautomaten voor digitale activa de fysieke adressen van hun kiosken doorgeven en regelmatig bijwerken, en tegelijkertijd de identiteit van klanten en tegenpartijen verifiëren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.