Web3 / Alts

Archax, Ownera en Hedera maken de weg vrij voor de tokenisatie van het BlackRock Money Market Fund

Archax, Ownera en The HBAR Foundation hebben een belangrijke mijlpaal bereikt door het geldmarktfonds (MMF) van BlackRock te tokeniseren op de Hedera blockchain.
cryptostheen 1 min lezen
Archax, Ownera en Hedera maken de weg vrij voor de tokenisatie van het BlackRock Money Market Fund
Archax, Ownera en Hedera maken de weg vrij voor de tokenisatie van het BlackRock Money Market Fund

Er heeft zich een baanbrekende gebeurtenis voorgedaan op het gebied van real-world assets (RWA's) nu Archax, een vooraanstaande beurs voor digitale activa, makelaar en custodian gevestigd in Londen, met succes het BlackRock ICS US Treasury Money Market Fund (MMF) tokeniseerde op de Hedera (HBAR) blockchain.

Deze monumentale prestatie werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Archax, de HBAR Foundation en Ownera, een platform voor institutionele digitale activa, en betekent een belangrijke stap voorwaarts in de RWA sector.

Het initiatief bouwt voort op het succes van het tokeniseren van geldmarktfondsen op Hedera door het Hedera Council lid Abrdn in het voorgaande jaar. Abrdn, de grootste vermogensbeheerder in het Verenigd Koninkrijk, heeft een opmerkelijk precedent gezet met zijn getokeniseerde fondsen, wat een belangrijke verschuiving binnen de sector van vermogensbeheer inluidde.

Geldmarktfondsen hebben zich ontpopt als een katalysator voor groei binnen de RWA sector en bieden beleggers institutionele stabiliteit en rendement via geschikte beleggingsvehikels. Het tokeniseren van MMF's biedt mogelijkheden voor verbeterde functionaliteit, waardoor aandelen kunnen worden verhandeld op beurzen zoals Archax, terwijl extra voordelen worden geboden zoals onmiddellijke overdracht en het inzetten van onderpand, waardoor traditionele inschrijvings- en aflossingsmechanismen worden overstegen.

Shayne Higdon, CEO van The HBAR Foundation, sprak zijn vertrouwen uit in de tokenisatie van MMF aandelen op Hedera, gefaciliteerd door Archax, en benadrukte de ongeëvenaarde snelheid, veiligheid en kosteneffectiviteit van Hedera bij het ondersteunen van institutionele tokenisatie van traditionele activa.

Met Archax, Ownera en Hedera in de voorhoede luidt deze samenwerking een nieuw tijdperk in voor de digitalisering van traditionele financiële instrumenten, waardoor mogelijkheden worden ontsloten voor een bredere toegankelijkheid, efficiëntie en innovatie binnen het wereldwijde financiële landschap.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.