Bitcoin

Argentinië keurt bitcoin goed voor contractuele overeenkomsten, bevestigt buitenlandse minister

Diana Mondino, de Minister van Buitenlandse Zaken van Argentinië, heeft officieel verklaard dat bitcoin zal worden erkend als een wettelijk aanvaarde valuta voor contractuele overeenkomsten binnen de natie.
cryptostheen 1 min lezen
Argentinië keurt bitcoin goed voor contractuele overeenkomsten, bevestigt buitenlandse minister
Argentinië keurt bitcoin goed voor contractuele overeenkomsten, bevestigt buitenlandse minister

Dit nieuws komt op een moment waarop er rapporten circuleren over de voortdurende waardedaling van de Argentijnse munteenheid (ARS).

In een recente aankondiging op platform X onthulde Mondino dat burgers in Argentinië nu de mogelijkheid zullen hebben om bitcoin te gebruiken voor het aangaan van wettelijk bindende contracten binnen het land.

In de afgelopen paar maanden heeft bitcoin een opmerkelijke waardestijging doorgemaakt, met een indrukwekkende stijging van ongeveer 65% in de afgelopen drie maanden, en een opvallende sprong van 20% in de afgelopen 30 dagen.

Bovendien merkte Mondino op dat ook andere cryptocurrencies en bepaalde grondstoffen, zoals specifieke soorten voedsel, kunnen worden gebruikt in contractuele overeenkomsten. Ze verklaarde:

"Ook elke andere crypto en/of soorten zoals kilo's rundvlees of liters melk."

Op 12 december kondigde nieuw verkozen president Javier Milei een aanzienlijke devaluatie aan van de Argentijnse munteenheid (ARS), vergezeld van verlagingen van subsidies voor energie en transport.

Deze beslissing zal leiden tot een devaluatie van 50% van de Argentijnse peso, waarbij de wisselkoers verschuift van 400 peso naar de dollar naar 800 peso naar de Amerikaanse dollar.

Minister van Economie Luis Caputo zei: "Voor enkele maanden zullen we slechter af zijn dan voorheen," waarbij hij de "verslaving" van Argentinië aan begrotingstekorten benadrukte. Ondertussen benadrukte Milei dat het land geen tijd had om alternatieve oplossingen te overwegen.

Argentinië kampt met een jaarlijkse inflatie van meer dan 140%, samen met een scherpe daling van de waarde van zijn valuta, waardoor vier op de tien Argentijnen in armoede leven.

In de afgelopen tien jaar heeft Argentinië gemiddeld een jaarlijkse inflatie van 40% gehad, wat bijdraagt aan de economische uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.