Web3 / Alts

Binance brengt uitgebreid cryptomarkt prestatierapport uit voor 2023

Het meest recente jaarverslag van Binance, onthuld op 15 januari 2024, laat een opmerkelijke opleving zien in gamingactiviteit in 2023, zoals aangegeven door on-chain statistieken.
cryptostheen 3 min lezen
Binance brengt uitgebreid cryptomarkt prestatierapport uit voor 2023
Binance brengt uitgebreid cryptomarkt prestatierapport uit voor 2023

Binance, 's werelds grootste cryptocurrency exchange in termen van handelsvolume, heeft zijn uitgebreide rapport over de digitale activa-industrie voor het jaar 2023 gepubliceerd, dat inzicht biedt in de prestaties van de markt en de potentiële trends voor het komende jaar.

Het rapport, geschreven door het onderzoeksteam van Binance bestaande uit JieXuan Chua, CFA, Moulik Nagesh, Shivam Sharma en Brian Chen, onthulde een opmerkelijk herstel in de industrie, met een aanzienlijke stijging van 109% in de totale marktkapitalisatie na de turbulentie in 2022.

Veerkracht van de markt ondanks uitdagingen

De heropleving van de markt werd toegeschreven aan aanzienlijke winsten in zowel het eerste (Q1) als het vierde (Q4) kwartaal van 2023, waarbij Binance wees op het stijgende optimisme dat gedreven werd door de verwachte lancering van spot bitcoin exchange-traded funds. De goedkeuring van deze ETF's door de US Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari 2024 speelde een centrale rol in de positieve marktprestaties in Q4.

Het rapport benadrukte ook het optimistische sentiment rond de aanstaande Bitcoin halving in april als een cruciale factor die bijdroeg aan de indrukwekkende stijging van de marktkapitalisatie met 109% in 2023. Daarnaast speelde de veerkracht van de bredere financiële markt, gekenmerkt door wereldwijde groei van het BBP en gecontroleerde inflatiecijfers, een belangrijke rol in het stimuleren van groei voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies.

Marktanalyse: DeFi vs. NFT's

In termen van marktsegmenten kende de sector van gedecentraliseerde financiering (DeFi) een robuuste jaar-op-jaar (YoY) groei van 38,9%, waarmee het beter presteerde dan non-fungible tokens (NFT's). De positieve prestaties van DeFi werden gedreven door de opkomst van liquid staking tokens (LST's) en LSTf, samen met de opkomst van intent-centric architectuur en de toenemende adoptie van real-world activa.

Voor NFT's zag de sector een opleving in Q4 2023, met een handelsvolume van $1,7 miljard in december, waarbij Bitcoin NFT's de groei aanvoerden. Het rapport benadrukte de voortdurende concurrentie tussen NFT-marktplaatsen en de aanstaande lancering van het platform Blast, als opmerkelijke ontwikkelingen.

SocialFi en toekomstige trends

Het rapport vermeldde de opkomst van SocialFi, waarbij friend.tech in augustus 2023 in de schijnwerpers kwam te staan, wat het potentieel van de sector aantoont voor makers die content te gelde willen maken. Ondanks een tijdelijke afname van de activiteit op SocialFi platforms, verwacht Binance een mogelijke opleving of de opkomst van nieuwe trends in de komende maanden.

Acht belangrijke groeithema's voor 2024

Het rapport van Binance sloot af met on-chain statistieken die wezen op een aanzienlijke opleving van de gamingactiviteit in 2023. In de laatste week van het jaar was er een piek, met wekelijks 12,6 miljoen unieke actieve wallets, meer dan een verdubbeling ten opzichte van het begin van het jaar.

Vooruitkijkend naar 2024 voorziet Binance een significante marktgroei gedreven door acht belangrijke thema's, waaronder het ecosysteem van Bitcoin, toepassingen voor de eigendomseconomie, artificiële intelligentie (AI), real-world assets (RWA's), on-chain liquiditeit en institutionele adoptie. De aanstaande lancering van meerdere games door bekende gaminggiganten zal 2024 naar verwachting een spannend jaar maken voor gamers wereldwijd.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.