Web3 / Alts

Binance domineert met $1,15 biljoen aan spotvolume en laat concurrenten in het stof achter

De cryptobeurzen kenden een enorme stijging in maart, met een totaal volume van $2,48 biljoen, een verbluffende stijging van 134,1% ten opzichte van februari. Binance voerde deze groei aan met een spot handelsvolume van meer dan $1,14 biljoen.
cryptostheen 2 min lezen
Binance domineert met $1,15 biljoen aan spotvolume en laat concurrenten in het stof achter
Binance domineert met $1,15 biljoen aan spotvolume en laat concurrenten in het stof achter

In de wervelwind van het bullish momentum van de cryptomarkt hebben grote gecentraliseerde beurzen de afgelopen maand een ongekende stijging van het spot handelsvolume meegemaakt. Een uitgebreide analyse uitgevoerd door de bekende Chinese verslaggever Colin Wu heeft licht geworpen op de opmerkelijke prestaties van de top 13 gecentraliseerde exchanges.

De cijfers spreken boekdelen: In maart steeg het volume van de spothandel gemiddeld met 134% ten opzichte van februari en ook de derivatenmarkt steeg met 47% op maandbasis.

Aan de leiding met een onmiskenbare dominantie staat Binance, het zwaargewicht in de sector. In maart schoot het spot handelsvolume van Binance omhoog naar een verbazingwekkende $1.149.992.388.732, een monumentale stijging van 139,6% ten opzichte van de $479,95 miljard van februari.

Op de voet gevolgd door Binance is Upbit, waar het volume van de spothandel steeg tot meer dan $217,92 miljard, een opmerkelijke stijging van 197,9% ten opzichte van maart. Coinbase, de toonaangevende Amerikaanse beurs, behaalde de vierde positie met een spot handelsvolume van $159,17 miljard in maart, een robuuste groei van 132,9% ten opzichte van de $68,32 miljard van de vorige maand.

De meest opvallende onthulling ligt echter in het sterke contrast tussen Binance en zijn concurrenten. Het spotvolume van $1,15 biljoen van Binance torent meer dan zeven keer zo hoog uit als de cijfers van Coinbase, wat de ongeëvenaarde marktdominantie van Binance illustreert.

Terwijl Binance de leiding nam in het spotvolume, kwam KuCoin naar voren als de dark horse met een verbazingwekkende stijging van 261,6%, tot $118,28 miljard in maart vergeleken met $32,71 miljard in februari.

Omgekeerd noteerde Bitfinex het laagste handelsvolume voor maart, namelijk $17,46 miljard. Crypto.com kende de laagste procentuele verandering, met een bescheiden stijging van 44,5%, van $35,93 miljard in februari naar $51,93 miljard in maart.

Gezamenlijk registreerden de gecentraliseerde beurzen een duizelingwekkend volume van $2,48 biljoen in maart, een indrukwekkende stijging van 134,1% ten opzichte van de $1,06 biljoen in februari.

Crypto kopen en verkopen
Hoe cryptocurrencies kopen en verkopen? Waar bitcoin kopen? BTC, ETH of altcoins kopen? Kom hier meer te weten over cryptocurrency exchanges.
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.