Bitcoin

Bitcoin claims van Craig Wright onder vuur: Beschuldigingen van documentvervalsing duiken op

De Crypto Open Patent Alliance (COPA) beschuldigt oplichter Craig Wright van het gebruik van vervalste documenten toen de rechtszaak van de non-profit van start ging.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin claims van Craig Wright onder vuur: Beschuldigingen van documentvervalsing duiken op
Bitcoin claims van Craig Wright onder vuur: Beschuldigingen van documentvervalsing duiken op

De Crypto Open Patent Alliance (COPA) heeft ernstige beschuldigingen geuit tegen Craig Wright, een berucht figuur in de cryptowereld, en beweert dat hij documenten heeft vervalst. COPA beweert dat Wright, die eerder heeft beweerd de uitvinder van Bitcoin te zijn, herhaaldelijk heeft vertrouwd op vervalst papierwerk om zijn beweringen kracht bij te zetten.

Tijdens het proces bestempelde de wettelijke vertegenwoordiger van COPA, Philip Nathan Sherrell, de volharding van Wright als de auteur van de Bitcoin whitepaper uit 2008 als "een schaamteloze leugen" in zijn twintigste getuigenverklaring. De rechtszaak, aangespannen door COPA tegen de "Australische computerwetenschapper", begon vorige week in het Verenigd Koninkrijk.

Sherrell legde de nadruk op gevallen waarin Wright aantoonbaar valse documenten indiende, vaak op het laatste moment nadat hij er niet in slaagde om binnen de gestelde termijn bewijs te leveren. Onafhankelijk aangestelde controleurs en door Wright zelf ingeschakelde experts, waaronder Dr. Placks en Dr. Lynch, hebben deze bevindingen bevestigd en meerdere gevallen van vervalsing vastgesteld.

Bijzonder opmerkelijk is de indiening van documenten die gemaakt zijn met LaTeX, een softwarepakket dat niet overeenkomt met de tools die gebruikt werden door de pseudonieme oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, die de voorkeur gaf aan OpenOffice. Ondanks dat Wright volhardt in het introduceren van nieuwe documenten, waaronder de voorgestelde "application documents", stelt Sherrell dat ook deze waarschijnlijk frauduleus zijn en niet mogen worden toegelaten door de rechtbank.

Jonathan Hough, KC, een senior lid van het juridische team van COPA, benadrukte de ernst van de vermeende acties van Wright en beweerde dat zijn aanspraak op de titel van Bitcoin uitvinder uitsluitend berust op vervalste materialen. In een verklaring voor de rechtbank stelde Hough het volgende:

"Dr. Wright heeft consequent gefaald in het leveren van echt bewijs voor zijn claim om Satoshi te zijn: in plaats daarvan heeft hij herhaaldelijk documenten aangeboden die duidelijke tekenen vertonen dat ze vervalst zijn."

De rechtszaak tegen de bekende oplichter Craig Wright werd in april 2021 aangespannen door COPA, met als doel hem ervan te weerhouden het auteurschap van de Bitcoin whitepaper te blijven claimen. Ondanks pogingen om tot een schikking te komen, waaronder één die in januari werd afgewezen, blijft COPA standvastig in zijn streven naar rechtsvervolging.

De juridische gevechten van Wright reiken verder dan deze zaak, waaronder een opmerkelijke smaadzaak tegen podcaster Peter McCormack, waarbij hij een nominaal bedrag aan schadevergoeding kreeg toegewezen door een Britse rechtbank. Daarnaast eindigde een zaak die tegen hem was aangespannen in Noorwegen door Hodlonaut, die betwistte dat Wright Nakamoto was, ongunstig voor Wright.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.