Markten

Bitcoin ETF's overtreffen zilver investeringsfondsen, BlackRock leidt met $10 miljard

Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) maken golven in de grondstoffenmarkt en overtreffen traditionele activa zoals zilver investeringsfondsen. BlackRock iShares Bitcoin ETF leidt de aanval met maar liefst $10 miljard aan vermogen onder beheer.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin ETF's overtreffen zilver investeringsfondsen, BlackRock leidt met $10 miljard
Bitcoin ETF's overtreffen zilver investeringsfondsen, BlackRock leidt met $10 miljard

De opkomst van bitcoin exchange-traded funds (ETF's) verandert het landschap van grondstoffenbeleggingen, waarbij digitale activa traditionele grondstoffen zoals zilver voorbijstreven. Recente gegevens van HODL15Capital onthullen een belangrijke mijlpaal in de cryptosfeer: spot bitcoin ETF's hebben zilver ETF's overschaduwd in termen van vermogensbeheer.

De aanvoerder is de BlackRock iShares Bitcoin ETF, met een indrukwekkend beheerd vermogen van $10,03 miljard (AUM). Dit betekent een aanzienlijke stijging van 35,2% year-to-date (YTD), waarmee de positie van bitcoin als geduchte mededinger in de beleggingsarena is verstevigd.

De iShares Silver Trust (SLV) blijft daarentegen achter met een AUM van $9,626 miljard, wat een daling van 4,8% YTD weerspiegelt. De opkomst van BlackRocks bitcoin ETF boven de grootste Silver Trust duidt op een opmerkelijke verschuiving in het beleggerssentiment ten opzichte van digitale activa.

Fidelity WiseOrigin Bitcoin ETF volgt op de voet met een AUM van $6,55 miljard en een afspiegeling van BlackRocks indrukwekkende winst van 35,2% YTD. Zowel BlackRock als Fidelity's spot bitcoin ETF's overschaduwen nu traditionele beleggingsvehikels zoals de SPDR Gold MiniShares Trust en Invesco Diversified Commodity Strategy, met een AUM van respectievelijk $6,325 miljard en $4,465 miljard.

Verder naar beneden heeft de abrdn Physical Gold Shares ETF een YTD AUM van $2,685 miljard, terwijl ARK 21Shares Bitcoin ETF een AUM heeft van $2,175 miljard, waarmee het Invesco DB Commodity Index Tracking voorbijstreeft. De opkomst van bitcoin ETF's betekent een ingrijpende verschuiving in grondstoffenbeleggingen, waarbij gevestigde normen worden uitgedaagd en de weg wordt vrijgemaakt voor een nieuw tijdperk van dominantie van digitale activa.

In dit dynamische landschap overtreft zelfs de Bitwise Bitcoin ETF, die op de 11e plaats staat, traditionele grondstoffen zoals het United States Oil Fund en het U.S. Natural Gas Fund. Terwijl het United States Oil Fund de enige grondstof blijft met een positieve YTD-winst die vergelijkbaar is met die van bitcoin ETF's, staat het U.S. Natural Gas Fund voor een daling van 18,4% sinds januari, wat het ongeëvenaarde groeitraject van digitale activa in het huidige beleggingslandschap onderstreept.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.