Bitcoin

Bitcoin hashrate daalt met 35% door vrieskou in Texas

De recente temperaturen onder het vriespunt in Texas hebben een aanzienlijke daling van 35% veroorzaakt in de Bitcoin hashrate, waarbij miners in de Lone Star State hun activiteiten tijdelijk hebben teruggeschroefd vanwege de toegenomen vraag op het energienetwerk.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin hashrate daalt met 35% door vrieskou in Texas
Bitcoin hashrate daalt met 35% door vrieskou in Texas

Texas, dat te maken kreeg met een ongewone vriesperiode in januari, zorgde voor een daling van 35% in de Bitcoin hashrate toen miners hun activiteiten aanpasten om de uitdagingen van het weer het hoofd te bieden.

Eerder deze week daalde de temperatuur in verschillende regio's in Texas tot onder het vriespunt, een opmerkelijke gebeurtenis sinds de enorme ijsstorm in februari 2023. Gegevens toonden een daling in de totale hashrate van het Bitcoin blockchainnetwerk van een recordhoogte van 629 exahashes per seconde (EH/s) op 11 januari naar ongeveer 415 EH/s op 15 januari.

De daling in hashrate viel samen met de vrieskou, maar er trad een tijdelijke opleving op toen de temperaturen in Austin op 16 januari boven het vriespunt uitstegen, waarbij de hashing snelheid meer dan 455 EH/s bereikte. Data van de Foundry pool gaf aan dat Texas ongeveer 29% bijdroeg aan de totale Bitcoin hashrate in de Verenigde Staten, door het aantrekken van miningbedrijven die vanuit China verhuisden na het harde optreden van dat land tegen miners en cryptocurrency.

Met name Marathon Digital, Riot Platforms, Bitdeer en Core Scientific behoren tot de miningbedrijven met activiteiten in Texas. Charlie Schumacher, Vice President of Corporate Communications van Marathon Digital, benadrukte de verantwoordelijke aanpak van Bitcoin miners door te stellen dat het beperken van de activiteiten tijdens extreme weersomstandigheden helpt om het elektriciteitsnet van Texas en de inwoners die vechten tegen temperaturen onder nul, te ondersteunen.

Aldus Schumacher:

"Bitcoin miners dienen als basisbelasting die wordt uitgeschakeld tijdens extreme weersomstandigheden, waardoor energie overvloediger en goedkoper wordt voor degenen die het binnen enkele minuten nodig hebben."

Riot, een ander miningbedrijf, neemt actief deel aan vraagresponsprogramma's, waardoor de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) de elektriciteitsbelasting van het bedrijf kan beheren tijdens kritieke weersomstandigheden.

Texas wordt geconfronteerd met uitdagingen bij het balanceren van zijn energienetwerk tijdens zowel extreme hitte in de zomer als vrieskou in de winter. In december 2022 meldde Argo Blockchain een aanzienlijke vermindering van de activiteit op zijn Helios faciliteit in Texas vanwege de winterse omstandigheden, waarbij ongeveer 25% minder bitcoin werd gedolven dan in november. Vanaf 17 januari meldde ERCOT dat de omstandigheden naar verwachting terug normaal zullen zijn.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.