5 september 2021

Bitcoin kan nog steeds boven het niveau van $100.000 stijgen tegen het einde van 2021: Chainalysis CEO

De CEO van Chainalysis gelooft dat Bitcoin nog pril is en tegen het einde van het jaar de $100.000 kan overschrijden.

Michael Gronager, CEO van Chainalysis en medeoprichter van cryptobeurs Kraken, gelooft dat Bitcoin (BTC) nog steeds voorbij het niveau van $100.000 kan gaan tegen het einde van 2021 als de adoptie zich uitbreidt en er geleidelijk duidelijkheid komt over de regelgeving.

Hij heeft ook de gebeurtenis in El Salvador in verband met Bitcoin aangestipt en een reden gegeven waarom BTC de afgelopen week is gegroeid en meerdere keren $50.000 heeft heroverd. Gronager sprak daarover op Bloomberg TV.

Bloomberg TV 3 sept. 2021 // Bron: Bloomberg

"Ethereum sleurt andere crypto's mee omhoog"

Gronager rekent erop dat de belangrijkste factor van de stijgende prijs van Bitcoin de laatste tijd Ethereum (ETH) is, dat is gestegen na de implementatie van de London hard fork op 5 augustus. De grote upgrade heeft het op één na grootste blockchainnetwerk een stap dichter bij Ethereum 2.0 gebracht - de overstap naar proof-of-stake (PoS) - en het heeft het verbranden van ETH fees (transactiekosten op het netwerk) mogelijk gemaakt. Volgens recente blockchain gegevens zijn er tot nu toe meer dan 200.000 ETH verbrand.

Samen met Ethereum zijn ook andere cryptocurrencies omhoog gegaan, verklaarde de CEO van Chainalysis, waaronder Bitcoin. Solana (SOL) bereikte gisteren opnieuw een all-time high van $149 en Cardano (ADA) steeg naar het niveau van $3. Maar deze cryptomunt is vooral aan het groeien op het nieuws van de aankomende Alonzo lancering en de release van testmogelijkheden voor het inzetten van smart contracts.

Ethereum is aan het pompen geweest op de groeiende populariteit van NFT's en ETH tokens die verbrand zijn. Bovendien, volgens gegevens gedeeld door Santiment, is de focus van investeerders grotendeels verschoven van SOL naar ETH.

El Salvador en BTC overheidsregulering

Michael Gronager noemde ook de positieve impact van de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador, ook al beweert ongeveer 65% van de bevolking dat ze niet in BTC betaald willen worden.

Gronager noemde dat normale weerstand tegen innovatie in financiële wereld door de gemiddelde mensen en noemde andere landen waar Bitcoin wel is ingevoerd: Vietnam, India, Oekraïne, Pakistan, enz.

Michael meende dat mensen in El Salvador of een ander klein land zich waarschijnlijk zullen vastklampen aan wat eenvoudig is en waar ze aan gewend zijn, zoals USD, en dat ze nauwelijks weten wat Bitcoin is en hoe het werkt. Maar uiteindelijk, wanneer de regering het invoert, zullen ze zien dat het gebruik van BTC even eenvoudig is als het gebruik van de dollar, dus maakt hij zich er niet zo druk over.

Wat betreft de houding van overheden ten opzichte van BTC, denkt Gronager dat toezichthouders zoals de Amerikaanse SEC zijn gaan inzien dat Bitcoin eigenlijk transparant is, in plaats van anoniem, en het waarschijnlijk in de toekomst zullen gaan gebruiken als een beter ruilmiddel en investeringsplatform.

"Bitcoin kan tegen het einde van het jaar boven de $100.000 uitkomen"

Als medeoprichter van Kraken is de CEO van Chainalysis het eens met Kraken Chief Jesse Powell, die van mening is dat "de maan een bearish case is voor Bitcoin" en waarschijnlijk naar een "andere dimensie zal gaan."

Tegen het einde van het jaar is Gronager het met Powell eens dat Bitcoin voorbij de grens van $100.000 kan gaan. Hij stelde dat het momenteel een bullmarkt is en bullmarkten voor cryptomunten als Bitcoin, Ethereum en de andere toppers grotendeels worden gevoed door bearmarkten wanneer er veel interessante dingen worden ontwikkeld. Daardoor kunnen bullmarkten telkens sterker terugkomen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

05/09/2021 - 15u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram