Markten

Bitcoin luidt 2024 in met een blik op $46.000

Alle ogen in de cryptosfeer zijn gericht op de SEC, terwijl optimistische handelaren vol ongeduld wachten op het oordeel van de toezichthouder over een bitcoin spot ETF.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin luidt 2024 in met een blik op $46.000
Bitcoin luidt 2024 in met een blik op $46.000

Op de tweede dag van het nieuwe jaar bereikte bitcoin $46.000 en bereikte daarmee opnieuw een niveau dat niet meer was gezien sinds april 2022. Dit weerspiegelt de volatiele trend die werd waargenomen in januari van dat jaar, toen de prijs van de toonaangevende cryptocurrency meerdere keren boven deze drempel fluctueerde, vergezeld van sporadische dips tot $36.000.

De laatste keer dat bitcoin $46.000 bereikte, was op 5 april 2022, waarna het een aanzienlijke daling doormaakte tot $15.473 op 21 november.

BTC/USD (weekly chart)

Op dit moment schommelt BTC rond de $45.000, een stijging van meer dan 170% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en een stijging van meer dan 12% in de afgelopen 30 dagen. Bitcoin begon 2023 met een waarde onder $17.000 per munt.

Dit jaar lijkt de langdurige anticipatie op goedkeuring door de SEC van een bitcoin ETF een drijvende kracht te zijn achter een groot deel van de opwaartse beweging. Ondanks het feit dat er veel deadlines zijn verstreken zonder dat er formele actie is ondernomen op de lopende aanvragen, zou 2024 eindelijk het jaar van de goedkeuring kunnen worden? En welke impact zou dit kunnen hebben op de prijs van bitcoin?

Hoewel ronde getallen zoals $45.000 geen intrinsieke betekenis hebben, dienen ze vaak als psychologische barrières voor investeerders. Het bereiken van dergelijke mijlpalen heeft de neiging om het vertrouwen te vergroten, wat leidt tot meer handelsactiviteit en mogelijk een positieve feedbackloop op gang brengt - dat is tenminste de hoop van houders.

In de bredere context komt bitcoin dichter bij het overtreffen van het hoogste punt van 2022, toen het het jaar net onder de $50.000 begon. Hoewel de waarde een paar maanden boven de $40.000 bleef, volgde er een scherpe daling na de ineenstorting van de algoritmische stablecoin TerraUSD, die een golf van liquidaties en faillissementen veroorzaakte.

Terwijl 's werelds grootste en oudste cryptocurrency zijn rally voortzet, zwelt zijn marktkapitalisatie aan. Met een marktkapitalisatie van $885 miljard overtreft het Tesla van Elon Musk met $790 miljard, evenals Berkshire Hathaway Inc. van Warren Buffett en Meta Platforms (voorheen bekend als Facebook).

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.