Markten

Bitcoin miners bereiken historische hoogtes met maandelijkse inkomsten van meer dan $2 miljard

Voor de aankomende halving vierden Bitcoin miners een ongekende maand van inkomsten, waarbij ze records braken met inkomsten die de $2 miljard overschreden.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin miners bereiken historische hoogtes met maandelijkse inkomsten van meer dan $2 miljard
Bitcoin miners bereiken historische hoogtes met maandelijkse inkomsten van meer dan $2 miljard

In maart werd een mijlpaal bereikt op het gebied van Bitcoin mining. De inkomsten stegen tot ongekende hoogtes en overschreden voor het eerst in de geschiedenis van de industrie de $2 miljard.

Statistische gegevens laten zien dat miners gezamenlijk een verbluffend gemiddelde van $65,23 miljoen aan inkomsten per dag behaalden gedurende de 30 dagen voorafgaand aan 31 maart.

Dit opmerkelijke cijfer staat in schril contrast met de 30-daagse gemiddelden van de voorgaande twee maanden, die op 29 februari $48,31 miljoen bedroegen en op 31 januari $43,29 miljoen.

De inkomsten die worden gegenereerd door miners zijn nauw verbonden met de marktwaarde van bitcoin, omdat het aantal nieuw geslagen munten relatief constant blijft ongeacht de marktvraag. In maart handelde bitcoin constant boven de $60.000 en bereikte een ongekend hoogtepunt van meer dan $73.000 op 13 maart.

Het leeuwendeel van de inkomsten van de miners, in totaal $1,93 miljard, was afkomstig van de 'bloksubsidie' van Bitcoin, een vaste beloning van 6,25 BTC voor elk Bitcoin blok. Nog eens $85 miljoen werd verdiend met transactiekosten, die van maand tot maand sterk kunnen schommelen afhankelijk van de netwerkactiviteit.

De op handen zijnde 'halving', die gepland staat voor later deze maand, zal de block subsidy halveren, waardoor de inkomsten van miners aanzienlijk zullen dalen. Deze op handen zijnde verlaging vormt een enorme uitdaging voor bedrijven die hun miningtoestellen niet efficiënt kunnen gebruiken.

Toch blijven analisten optimistisch over de veerkracht van de meeste grote, beursgenoteerde miningbedrijven, vooral gezien de koersstijging van bitcoin dit jaar. Historisch gezien heeft het digitale activum een opwaartse trend laten zien in de maanden na elke halving, wat wordt toegeschreven aan een waargenomen aanbodschok.

Grote miningbedrijven zijn al bezig met voorbereidingen om de impact van de halving op te vangen. In de afgelopen maanden hebben verschillende cryptominers ervoor gekozen om te profiteren van de hoge prijzen van bitcoin, door hun bezittingen te liquideren en hun reserves te reduceren tot niveaus die niet meer zijn gezien sinds april 2021.

Ondanks positieve vooruitzichten hebben de meeste miningbedrijven aanzienlijke dalingen gekend sinds het begin van het jaar, samenvallend met de introductie van spot bitcoin ETFs. Iris Energy (IREN) is bijvoorbeeld nog steeds met 25% gedaald, terwijl Riot Platforms (RIOT) met 40% is gekelderd, ondanks de razendsnelle stijging van bitcoin met 68%.

Er zijn echter uitzonderingen op deze trend, zoals CleanSpark (CLSK), dat een opmerkelijke waardestijging van 55% heeft gekend year-to-date. Dit succes kan worden toegeschreven aan de strategische aankoop door het bedrijf van goedkope miningapparatuur tijdens het dieptepunt van de dalende markt meer dan een jaar geleden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.