Markten

Bitcoin zakt onder $42.000, waarbij $530 miljoen aan crypto longposities wordt geliquideerd

Het opwaartse pad van bitcoin kreeg maandag een tegenslag te verwerken toen de waarde onder de $42.000 daalde, wat leidde tot aanzienlijke liquidaties van in totaal bijna $530 miljoen op de cryptocurrency futuresmarkt in de afgelopen 24 uur.
cryptostheen 1 min lezen
Bitcoin zakt onder $42.000, waarbij $530 miljoen aan crypto longposities wordt geliquideerd
Bitcoin zakt onder $42.000, waarbij $530 miljoen aan crypto longposities wordt geliquideerd

In de vroege uren van maandag maakte bitcoin een aanzienlijke daling door, waardoor het onder de $42.000 dook en de winsten van de voorgaande week teniet werden gedaan. Deze daling veroorzaakte ongeveer $530 miljoen aan liquidaties binnen de cryptocurrency futuresmarkt in de afgelopen 24 uur.

Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld op ongeveer $41.800, een daling van 4,7% in de afgelopen 24 uur, met als laagste punt $40.200 in de afgelopen dag.

Volgens gegevens van CoinGlass waren bijna 87% van de geliquideerde cryptoposities in de afgelopen 24 uur longposities, wat leidde tot de liquidatie van meer dan 129.000 handelaren.

Van de totale liquidaties in de afgelopen dag was BTC goed voor meer dan $150 miljoen, met $126 miljoen gekoppeld aan longposities.

De recente daling van bitcoin verstoort het momentum van de rally op de cryptomarkt in de afgelopen week, wat resulteerde in een daling van 7,3% in de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies tot $1,48 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Ondanks slechts een licht herstel in de afgelopen uren, schommelt de totale winst van de totale cryptomarkt van de afgelopen week rond de 3%. De cryptomarkt heeft nog steeds een stijging van meer dan 17% gezien in de afgelopen maand en een indrukwekkende 104% groei in het afgelopen jaar.

Alleen al in de afgelopen maand heeft bitcoin een stijging van 13% vastgehouden, met een opmerkelijke stijging van 152% in het afgelopen jaar.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.