x Oud archief

Bitwise Crypto Index Fund - een nieuwe manier om in Bitcoin te investeren

cryptostheen 2 min lezen

Crypto vermogensbeheerder Bitwise Asset Management heeft vandaag aangekondigd dat de aandelen van zijn 10 Crypto Index Fund beschikbaar zijn.

Bekend als The Fund, volgt de crypto-index de 10 grootste cryptocurrencies en stelt beleggers – zowel particuliere als geaccrediteerde – in staat aan de hand van aandelen in cryptos te investeren. Het wordt aangekondigd als het eerste beursgenoteerde crypto-indexfonds in de VS; het tickersymbool op de over-the-counter aandelenmarktplaats OTCQX is ‘BITW’.

Het fonds ging vandaag live met $120 miljoen aan beheerd vermogen. De meeste activa zijn Bitcoin – ongeveer 75% – met 13% in Ether en de resterende 12% verdeeld over XRP, Litecoin, Chainlink, Tezos, Bitcoin Cash, Stellar en EOS, volgens Bitwise.

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, zei dat cryptocurrencies dit jaar de “best presterende activaklasse ter wereld is”.

En hij heeft gelijk: Bitcoin levert in vergelijking met een aantal investeringen – goud, onroerend goed en aandelen – een hoger rendement op over een periode van vier jaar.

Hougan voegde toe: “De start van de openbare handel in aandelen van BITW zal het aanzienlijk gemakkelijker maken voor financiële adviseurs, family offices, individuen en institutionele fondsen. Wij zijn van mening dat het fonds een robuuste totaaloplossing biedt.”

Het Fonds wordt bestuurd door een commissie en een adviesraad van deskundigen die alles zal begeleiden. Het idee is dat investeerders hun geld in cryptovaluta kunnen stoppen zonder te hoeven omgaan met het kopen en opslaan van de digitale activa.

Ondanks de lancering van het eerste crypto-indexfonds voor Amerikaanse investeerders, heeft Bitwise moeite gehad om een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen – waarbij deze afgewezen werd door de SEC.

Een Bitcoin ETF volgt de prijs van Bitcoin, zodat mensen die willen speculeren op de prijs van BTC dit kunnen doen zonder dat ze het activum zelf moeten bezitten. ETF’s verschillen van indexfondsen omdat ze constant gedurende de dag kunnen worden verhandeld, zoals aandelen, terwijl indexfondsen alleen kunnen worden gekocht en verkocht voor een dagelijks vastgestelde prijs.

Grayscale is een voorbeeld van zo’n ETF, met GBTC en ETHE die al geregeld in de schijnwerpers verschenen. Het Grayscale Bitcoin Trust bezit momenteel 546.544 BTC, op het moment van schrijven heeft dit een totale waarde van meer dan $10 miljard.

Onlangs was er het breaking nieuws dat 550 cryptocurrencies in 2021 zullen kunnen gevolgd worden in een index voor een meer betrouwbaar en transparante manier van de prijsdata weer te geven.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

10/12/2020 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.