Markten

BlackRock spot bitcoin ETF valt stil en vestigt record voor langste beleggingsdroogte

De BlackRock spot bitcoin ETF, iShares Bitcoin Trust (IBIT), heeft te maken met een aanzienlijke vertraging in investeringen en markeert de langste periode zonder nieuw instromend kapitaal.
cryptostheen 2 min lezen
BlackRock spot bitcoin ETF valt stil en vestigt record voor langste beleggingsdroogte
BlackRock spot bitcoin ETF valt stil en vestigt record voor langste beleggingsdroogte

Ondanks de status als belangrijkste aanbieder van een spot bitcoin ETF, heeft BlackRock te maken gehad met een onverwachte stop in instroomactiviteit, die ongeveer drie dagen duurde. Van woensdag 24 april tot vrijdag 27 april rapporteerde BlackRock een opvallende afwezigheid van instroom, waarmee de vorige reeks van 71 opeenvolgende dagen met nieuw instromend kapitaal werd verbroken.

Gegevens tonen aan dat tijdens deze periode spot bitcoin ETF's van grote wereldwijde vermogensbeheerders zoals Grayscale, Fidelity en Bitwise aanzienlijke uitstromen kenden, in totaal miljoenen dollars. GBTC van Grayscale kende een uitstroom van $352,2 miljoen, terwijl FBTC en BITB uitstromen kenden van respectievelijk ongeveer $25,4 miljoen en $9,8 miljoen.

Daarentegen waren er slechts een paar spot bitcoin ETF's die in deze periode nieuw kapitaal zagen, waaronder Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Franklin Bitcoin ETF (EZBC) en Fidelity, met een totale instroom van respectievelijk $9,6 miljoen, $1,9 miljoen en $5,6 miljoen.

Ondanks de tijdelijke pauze in de instroom van IBIT en de sterke uitstroom uit andere spot bitcoin ETF's, bleef de prijs van bitcoin grotendeels onaangetast. In de afgelopen twee maanden heeft de cryptocurrency een smalle prijsrange aangehouden tussen $60.000 en zijn all-time high van ongeveer $73.750 van 14 maart.

Sinds de oprichting heeft BlackRocks spot bitcoin ETF een netto-instroom van meer dan $13 miljard gekend, waarmee het zijn positie als toonaangevende aanbieder op de markt en belangrijke speler binnen de financiële sector heeft verstevigd.

Amerikaanse spot bitcoin ETF's

De recente dip in de instroom van IBIT heeft bezorgdheid gewekt over de afnemende interesse in spot bitcoin ETFs. Voor velen waren de goedkeuring en lancering van spot bitcoin ETF's cruciaal in het stimuleren van bitcoin naar nieuwe all-time highs in maart 2024.

Bloomberg analist James Seyffart, een bekende ETF expert, liet zijn licht schijnen over de ongebruikelijke stop in BlackRocks instroom in spot bitcoin ETF's. Seyffart verduidelijkte dat perioden van beleggingsdroogte gebruikelijk waren voor de meeste ETF's, waarbij hij aanhaalde dat van de 3.500 ETF's in de Verenigde Staten er 2.903 ook soortgelijke perioden zonder nieuw kapitaal hadden doorgemaakt.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.