Bitcoin

BlackRock waarschuwt SEC: Classificatie van bitcoin als effect zou problemen veroorzaken

BlackRock heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) gewaarschuwd tegen het classificeren van bitcoin als een effect, met de nadruk op mogelijke verstoringen van de handel en een daling van de waarde, waarbij parallellen worden getrokken met de juridische uitdagingen van Ripple.
cryptostheen 2 min lezen
BlackRock waarschuwt SEC: Classificatie van bitcoin als effect zou problemen veroorzaken
BlackRock waarschuwt SEC: Classificatie van bitcoin als effect zou problemen veroorzaken

BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder en een belangrijke mededinger in de race om een spot exchange-traded fund (ETF), heeft zijn bezorgdheid geuit over de gevolgen van de classificatie van bitcoin als effect door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf benadrukte deze bezorgdheid in een amendement op zijn aanvraag voor een ETF, waarin het zei:

"Als een digitaal activum wordt bepaald of beweerd een effect te zijn, wordt het waarschijnlijk moeilijk of onmogelijk om deze digitale activa te verhandelen of bewaren in de Verenigde Staten via dezelfde kanalen die worden gebruikt door digitale activa die geen effecten zijn."

BlackRock waarschuwde bovendien dat elke handhavingsactie een negatief effect zou kunnen hebben op de waarde van het digitale activum.

"Elke handhavingsmaatregel van de SEC of een staatswaakhond voor effecten die beweert dat bitcoin een effect is of een gerechtelijke beslissing in die zin zou naar verwachting onmiddellijk een materieel nadelig effect hebben op de handelswaarde van bitcoin, evenals op de (spot ETF) aandelen."

Verwijzend naar de rechtszaak van de SEC tegen Ripple, benadrukte BlackRock de impact op de handelswaarde van XRP. Voorafgaand aan de rechtszaak merkte het bedrijf op dat de marktkapitalisatie van XRP af en toe meer dan $ 100 miljard bedroeg. "In de weken na de klacht van de SEC daalde de marktkapitalisatie van XRP echter tot minder dan $10 miljard," aldus de vermogensbeheerder.

Deze recente ontwikkeling volgt op eerdere speculaties dat de SEC zou overwegen om bitcoin te classificeren als een effect, waarbij discussies over een ETF centraal staan. De cryptogemeenschap verwacht de mogelijke goedkeuring van de toezichthouder al in januari 2024.

Ondertussen sluiten de zorgen van BlackRock aan bij de klachten die Ripple managers hebben geuit over de gevolgen van de rechtszaak voor hun bedrijf. Het blockchainbedrijf meldde partnerschappen te verliezen in de Verenigde Staten en daarbuiten, wat gepaard ging met een aanzienlijke daling en stagnatie van de prijs van XRP. Momenteel lijken bitcoin (BTC) en ether (ETH) de twee cryptocurrencies te zijn die de classificatie als effecten vermijden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.