Bitcoin

Block onthult baanbrekende 3 nm Bitcoin mining chip, richt zich op compleet mining ecosysteem

De nieuwste ontwikkeling van Block betekent een aanzienlijke sprong voorwaarts in prestaties die cruciaal zijn voor miners die het tijdperk na de vierde halvering en daarna moeten doorkomen.
cryptostheen 1 min lezen
Block onthult baanbrekende 3 nm Bitcoin mining chip, richt zich op compleet mining ecosysteem
Block onthult baanbrekende 3 nm Bitcoin mining chip, richt zich op compleet mining ecosysteem

Block (SQ), het geesteskind van digitale betalingspionier Jack Dorsey, heeft een mijlpaal bereikt in zijn technologische reis met de succesvolle ontwikkeling van een state-of-the-art drie-nanometer (3nm) Bitcoin mining chip. Met deze prestatie in de hand richt Block zijn inspanningen nu op het creëren van een allesomvattend Bitcoin miningsysteem, zoals beschreven in een recent blogbericht.

Deze doorbraak volgt op rigoureuze tests en iteratie op een vijf-nanometer (5nm) prototype chip, waarbij de nieuwe 3nm iteratie klaar is om ongeëvenaarde prestaties te bieden, een vitale troef voor miners die ernaar streven om hun voorsprong te behouden in het evoluerende landschap van cryptocurrency mining, in het bijzonder na de meest recente halvering.

In de toekomst is Block klaar om een autonome mining chip te introduceren, waarmee het zichzelf positioneert als een geduchte speler in de hardwaresector van de miningindustrie. Het bedrijf is in de laatste stadia van het verfijnen van het chipontwerp en werkt nauw samen met een toonaangevende wereldwijde halfgeleiderfabrikant om dit geavanceerde product op de markt te brengen.

Tegelijk met de ontwikkeling van de chip legt Block ook de basis voor een uitgebreid miningsysteem. Door gebruik te maken van hun expertise in productontwikkeling, software engineering, logistiek van de toeleveringsketen en klantenondersteuning, wil Block een naadloze en efficiënte oplossing leveren die is afgestemd op de behoeften van moderne miners.

Deze initiatieven weerspiegelen de bredere visie van Block om de toegang tot miningtoestellen te democratiseren en een meer gedecentraliseerde verdeling van rekenkracht over het cryptocurrency landschap te bevorderen.

Jack Dorsey zinspeelde voor het eerst op de intrede door Block in Bitcoin mining in 2021, ruim voor zijn vertrek uit de raad van bestuur van Twitter in mei 2022. Zijn visie benadrukte het gebruik van silicium op maat en open-source principes om een miningsysteem te creëren dat toegankelijk is voor particulieren en bedrijven wereldwijd.

Naast zijn miningactiviteiten heeft Block ook Bitkey onthuld, een self-custody Bitcoin hardware wallet, die onlangs is begonnen met de levering aan klanten over de hele wereld.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.