Web3 / Alts

Chainlink onthult Transporter app voor veilige cross-chain cryptotransacties

Ontdek de nieuwste innovatie van Chainlink: Transporter. Deze nieuwe app stroomlijnt het proces van het indienen en volgen van netwerkoverschrijdende transacties.
cryptostheen 2 min lezen
Chainlink onthult Transporter app voor veilige cross-chain cryptotransacties
Chainlink onthult Transporter app voor veilige cross-chain cryptotransacties

Chainlink, bekend om zijn levering van datafeeds aan op blockchain gebaseerde smart contracts, heeft zijn nieuwste wonder onthuld: de Transporter applicatie, ontworpen om de indienings- en monitoringprocessen van cross-chain transacties te stroomlijnen.

In een recente aankondiging benadrukte Chainlink dat de Transporter app is gebouwd op zijn Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP), waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor naadloze cross-chain interoperabiliteit.

Chainlink omschreef de Transporter als een "hyperveilige overbruggingsapplicatie" en lichtte toe dat de app gebruik maakt van de robuustheid van Chainlink CCIP, wat ongeëvenaarde veiligheid belooft voor gebruikers die tokens over verschillende blockchains versturen.

Met de Transporter app kunnen gebruikers tokens naadloos verplaatsen over verschillende blockchains, te beginnen met Arbitrum, Avalanche, Base, BNB Chain, Ethereum, Optimism, Polygon en WEMIX.

Sergey Nazarov, de medeoprichter van Chainlink, uitte zijn enthousiasme door te zeggen:

"Transporter maakt het makkelijker om de veiligheidsvoordelen van Chainlink CCIP te gebruiken voor de overdracht van tokens en kritieke berichten over netwerken heen."

Nazarov erkende de al lang bestaande behoefte aan een veilig cross-chain token transfermechanisme en voegde hieraan toe:

"Het hebben van een veilige manier om zowel waarde als data over netwerken heen te verplaatsen is iets waar de blockchainindustrie al jaren behoefte aan heeft en ik ben enthousiast dat Transporter dat toegankelijker maakt."

Chainlink onthulde verder een nieuw token transfermechanisme voor CCIP, dat de cross-chain transfer van native ETH via WETH token pools mogelijk maakt - een baanbrekende implementatie binnen CCIP.

De Transporter applicatie zorgt voor gemoedsrust bij gebruikers dankzij de intuïtieve gebruikersinterface en wereldwijde ondersteuning die 24 uur per dag beschikbaar is. Daarnaast is het voorzien van een visuele tracker, die real-time inzicht biedt in de status van cross-chain transacties.

Gebruikers kunnen moeiteloos hun activa en berichten monitoren gedurende het gehele transactieproces, zowel binnen de Transporter app als via de Chainlink CCIP explorer.

Chainlink benadrukte bovendien dat de Transporter app geen extra kosten met zich meebrengt, afgezien van de reguliere CCIP kosten die de netwerkkosten dekken voor het voltooien van transacties op het bestemmingsnetwerk en de kosten die aan CCIP serviceproviders worden betaald.

Met name prominente durfkapitaalbedrijven Fourth Revolution Capital en Moonrock Capital hebben de Transporter applicatie al omarmd als vroege gebruikers, wat de potentiële impact en waarde ervan binnen het blockchain ecosysteem illustreert.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.