Markten

Coinbase overtreft verwachtingen met sterk kwartaalresultaat

Coinbase overtrof de verwachtingen voor het vierde kwartaal met een indrukwekkende omzetgroei en een terugkeer naar winstgevendheid, wat een stijging van de aandelenkoersen veroorzaakte.
cryptostheen 2 min lezen
Coinbase overtreft verwachtingen met sterk kwartaalresultaat
Coinbase overtreft verwachtingen met sterk kwartaalresultaat

In een opmerkelijk bewijs van succes zag Coinbase (COIN), de prominente cryptocurrency exchange, zijn aandelen omhoogschieten na de publicatie van het winstrapport over het vierde kwartaal. Het rapport overtrof niet alleen de verwachtingen van Wall Street, maar toonde ook de veerkracht van het bedrijf in een snel veranderende marktomgeving.

In het vierde kwartaal behaalde Coinbase een netto-omzet van $905 miljoen, een aanzienlijke stijging van 45,2% ten opzichte van het vorige kwartaal en meer dan de consensusramingen van $825 miljoen. Deze omzetstijging ging gepaard met een belangrijke mijlpaal: het bedrijf maakte winst en rapporteerde een netto-inkomen van $273 miljoen, het eerste winstgevende kwartaal sinds het vierde kwartaal van 2021, een schril contrast met het nettoverlies van $2 miljoen in het voorgaande kwartaal.

Een belangrijke motor achter de omzetgroei van Coinbase waren de transactie-inkomsten, die in het vierde kwartaal $529,3 miljoen bedroegen. Consumentenhandel in cryptocurrencies speelde hierin een belangrijke rol en verdubbelde bijna ten opzichte van het derde kwartaal tot $493 miljoen, terwijl de institutionele transactie-inkomsten ook verdubbelden tot $36,7 miljoen. De exchange verwerkte meer dan $29 miljard aan handelsvolume voor consumenten, wat een opmerkelijke stijging van 164% kwartaal-op-kwartaal weerspiegelt.

Naast transactie-inkomsten genereerde Coinbase $375,4 miljoen aan inkomsten uit abonnementen en diensten, waarbij stablecoin en blockchainbeloningen met respectievelijk $171,6 miljoen en $95,1 miljoen een groot deel voor hun rekening namen. Deze gediversifieerde inkomstenstroom benadrukt de kracht van het bedrijfsmodel van Coinbase bij het aanboren van verschillende wegen voor groei.

De bekendmaking van de uitstekende financiƫle resultaten van Coinbase wekte de interesse van beleggers en stuwde de aandelenkoers naar $193. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winst was het aandeel Coinbase in de voorgaande acht handelsdagen met meer dan 41% gestegen, gevoed door de verwachtingen van een robuuste financiƫle prestatie. Het positieve sentiment werd verder versterkt door een opgewaardeerde rating van analisten van JPMorgan, wat bijdroeg aan de optimistische vooruitzichten voor de cryptobeurs.

Het winstrapport van Coinbase over het vierde kwartaal onderstreept zijn veerkracht en aanpassingsvermogen bij het navigeren door het volatiele landschap van cryptocurrencies. Met een sterke omzetgroei, een terugkeer naar winstgevendheid en een groeiend aantal inkomstenstromen blijft Coinbase zijn positie als toonaangevende speler in de digitale activaruimte verstevigen. Terwijl beleggers deze veelbelovende resultaten verwerken en vooruitkijken naar toekomstige ontwikkelingen, blijft Coinbase goed gepositioneerd om nieuwe kansen te grijpen en verdere waarde te creƫren voor zijn belanghebbenden.

Crypto kopen en verkopen
Hoe cryptocurrencies kopen en verkopen? Waar bitcoin kopen? BTC, ETH of altcoins kopen? Kom hier meer te weten over cryptocurrency exchanges.
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, Belgiƫ & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.