Web3 / Alts

Coinbase vrijgesproken van beschuldigingen van overtreding van de effectenwetgeving

In een belangrijke juridische overwinning heeft Coinbase zich met succes verdedigd tegen beschuldigingen van het verkopen van tokens als ongeregistreerde effecten.
cryptostheen 2 min lezen
Coinbase vrijgesproken van beschuldigingen van overtreding van de effectenwetgeving
Coinbase vrijgesproken van beschuldigingen van overtreding van de effectenwetgeving

Coinbase heeft een cruciale overwinning behaald in een lopende rechtszaak, waarin het werd beschuldigd van het aanbieden van tokens en cryptocurrencies zonder de juiste registratie als effecten. Het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Second Circuit deed een gunstige uitspraak voor Coinbase en bevestigde dat de secundaire verkoop van cryptocurrencies op zijn platform niet in strijd is met de Securities Exchange Act.

De kern van de rechtszaak werd gevormd door claims van een nationale groep individuen die tussen 8 oktober 2019 en 11 maart 2022 tokens verhandelden op Coinbase. Deze personen beweerden dat de cryptoverkoop van Coinbase in strijd was met de effectenwetgeving, wat leidde tot een rechtszaak waarin ook werd gezocht naar compensatie onder de staatseffectenwetgeving in Californië, Florida en New Jersey.

Tijdens het hele proces bleef Coinbase bij zijn standpunt dat de secundaire verkoop van cryptocurrencies niet voldeed aan de criteria voor effectentransacties, waardoor de relevantie van de effectenwetgeving in twijfel werd getrokken. Het vonnis van de rechtbank heeft Coinbase nu in het gelijk gesteld, het bedrijf vrijgesproken van alle aanklachten en zijn triomf in het cryptolandschap bevestigd.

Het is opmerkelijk dat de rechtbank erkende dat Coinbase mogelijk aansprakelijk was voor de verkoop van ongeregistreerde effecten. Het gebrek aan bewijs met betrekking tot specifieke cryptocurrency transactiecontracten leidde echter tot het verwerpen van de aanklachten en compensatieverzoeken.

In zijn dank voor de beslissing van de rechtbank benadrukte Paul Grewal, juridisch adviseur van Coinbase, het belang van het naleven van contracten bij het bepalen van aansprakelijkheid:

"We waarderen het dat het Second Circuit vandaag bevestigt wat duidelijk is onder de federale effectenwetgeving: er is geen particuliere aansprakelijkheid voor de secundaire handel in digitale activa op beurzen zoals Coinbase. Waarom? Omdat contracten belangrijk zijn."

De juridische overwinning van Coinbase onderstreept de dubbelzijdigheid rond het regelgevend kader voor effectentokens. Bovendien bemoeilijkte de evoluerende aard van de claims van de groep eisers het proces.

Terwijl Coinbase de uitdagingen op het gebied van regelgeving in zijn thuisland het hoofd moet bieden, heeft het ook aanzienlijke vooruitgang geboekt in Canada. De cryptobeurs is officieel geregistreerd als Restricted Dealer, waarmee zijn positie als grootste cryptocurrency exchange binnen de Canadese jurisdictie is verstevigd.

Daarnaast is Coinbase actief in gesprek met grote Canadese banken om steun te krijgen voor het bevorderen van het cryptocurrency ecosysteem in het land. Deze strategische zet betekent dat Coinbase zijn aanwezigheid en invloed wil uitbreiden tot buiten de binnenlandse markt.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.