Web3 / Alts

Controversiële aantijgingen omringen crypto exchange MEXC wegens afsluiten van accounts en inbeslagname van fondsen

De op de Seychellen gevestigde cryptocurrency exchange MEXC staat onder zware kritiek omdat gebruikers beweren dat ze worden buitengesloten van hun accounts, vergezeld door de inbeslagname van fondsen.
cryptostheen 2 min lezen
Controversiële aantijgingen omringen crypto exchange MEXC wegens afsluiten van accounts en inbeslagname van fondsen
Controversiële aantijgingen omringen crypto exchange MEXC wegens afsluiten van accounts en inbeslagname van fondsen

Ondanks dat de exchange deze acties toeschrijft aan abnormale handelsactiviteiten, heeft het gebrek aan transparante communicatie zorgen aangewakkerd binnen de cryptocurrency community.

Een golf van klachten van gebruikers is ontstaan op het sociale mediaplatform X, waarbij MEXC wordt beschuldigd van accountuitsluitingen, inbeslagname van fondsen en onbeantwoorde supportverzoeken. De verontrustende beschuldigingen begonnen op 16 december de ronde te doen, waardoor investeerders de integriteit van de crypto exchange in twijfel trekken.

Een handelaar genaamd Vida deelde zijn verontrustende ervaring op sociale mediaplatform X, waarbij hij onthulde dat zijn account was geblokkeerd, een handelswinst van $92.000 bevroren was en de ordergeschiedenis werd gewist. Naast de frustratie gaf de vermeende steun van MEXC naar verluidt geen substantiële verklaring voor de accountafsluiting, met alleen verwijzing naar abnormale handelsactiviteiten. Vida ondersteunde deze beweringen met screenshots van zijn communicatie met de ondersteuning van MEXC, die de accountsluiting erkende en de uitkomst van het interne onderzoek bevestigde.

Dit patroon van accountuitsluitingen lijkt wijdverspreid te zijn, waarbij andere gebruikers vergelijkbare klachten delen. Screenshots van MEXC's Telegram groep kwamen naar boven, waarin gelijkaardige klachten van gebruikers te zien waren die problemen hadden met de toegang tot hun accounts.

Vida suggereerde een mogelijke reden achter deze accountafsluitingen en beweerde dat MEXC betrokken is bij twijfelachtige activiteiten zoals het manipuleren van liquiditeit en markt making. De bewering suggereert dat de exchange soms posities tegen de trades van gebruikers inneemt en effectief optreedt als zijn eigen markt maker. Als een handelaar aanzienlijke winsten behaalt, zou de exchange naar verluidt hun account onmiddellijk sluiten om potentiële financiële verplichtingen te beperken.

Verdere bewijzen die door Vida werden gepresenteerd, omvatten screenshots van het orderboek van MEXC, dat ogenschijnlijk dikker leek dan concurrenten zoals Binance. Hij beweerde echter dat de exchange deze verschijning manipuleerde. Vida sloot de thread af door gebruikers dringend te adviseren zich onmiddellijk terug te trekken uit MEXC, met een vergelijking van de gebeurtenissen van de cryptobeurs FTX.

De situatie wordt verergerd doordat MEXC geen commentaar heeft geleverd op de klachten op sociale media. Volgens de algemene voorwaarden van de exchange behoudt het zich het recht voor maatregelen te nemen om winsten te herstellen die zijn verkregen in strijd met de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid.

Crypto kopen en verkopen
Hoe cryptocurrencies kopen en verkopen? Waar bitcoin kopen? BTC, ETH of altcoins kopen? Kom hier meer te weten over cryptocurrency exchanges.
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.