Web3 / Alts

De gigantische $6,2 miljard nettowinst van Tether in 2023 daagt traditionele financiën uit

Tether, de stablecoin gigant, vergaarde een opmerkelijke $6,2 miljard aan netto-inkomsten in 2023, wat een teken is van zijn robuuste aanwezigheid in het financiële landschap.
cryptostheen 1 min lezen
De gigantische $6,2 miljard nettowinst van Tether in 2023 daagt traditionele financiën uit
De gigantische $6,2 miljard nettowinst van Tether in 2023 daagt traditionele financiën uit

Teddy Fusaro, de voorzitter van Bitwise, heeft onlangs de opmerkelijke prestaties van Tether in 2023 geprezen, waarbij hij vergelijkingen trok met traditionele investeringsreuzen. In een recente X post onderstreepte Fusaro het duizelingwekkende nettoresultaat van $6,2 miljard van Tether voor 2023.

Fusaro's inzichten onthullen dat de nettowinst van Tether voor 2023 een indrukwekkende 78% bedraagt van de $7,9 miljard van Goldman Sachs en 72% van de $8,5 miljard van Morgan Stanley in dezelfde periode.

Fusaro benadrukte de prestatie van Tether nog meer door te wijzen op het grote verschil in personeelsgrootte tussen Tether en deze financiële giganten. Terwijl Tether werkt met een bescheiden 100 werknemers, heeft Goldman Sachs er 49.000 en Morgan Stanley 82.000 mensen in dienst.

Deze statistieken onderstrepen de opmars van Tether en zijn ontluikende acceptatie binnen het financiële domein. Ondanks de relatief recente opkomst en obstakels in het verleden, heeft Tether zich ontpopt tot een geduchte concurrent van gevestigde financiële instrumenten.

Tether werd geïntroduceerd in 2014 en was een pionier op het gebied van op blockchain gebaseerde platforms voor digitale transacties met fiatvaluta. Vanaf januari 2024 vermeldt de website van Tether veertien protocollen en blockchains die betrokken zijn bij het aanmaken van de stablecoin.

Met een marktkapitalisatie van USDT van meer dan $107 miljard blijft de dominantie van Tether op het gebied van stablecoins ongeëvenaard.

Tether wordt beschouwd als de belangrijkste uitgever van stablecoins en blijft zijn rol als verstorende kracht in het conventionele financiële ecosysteem bevestigen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.