Het dagelijkse transactievolume van Ethereum verloopt volgens onderzoekers “parabolisch”. Deze trend ondersteunt het bull-scenario op korte tot middellange termijn van ETH, die de afgelopen dagen Bitcoin overtrof.
Ryan Watkins, een onderzoeker bij Messari, zei:
“Het dagelijkse transactievolume van Ethereum verloopt parabolisch. Het verrekent nu dagelijks $12 miljard aan transacties – $3 miljard meer dan Bitcoin. Stel je voor dat je niet bullish op ETH bent.”
De snelle groei van het Ethereum blockchainnetwerk kan voornamelijk worden toegeschreven aan de exponentiële uitbreiding van de DeFi-markt.
DeFi heeft veel verschillende sectoren binnen de industrie. Er zijn uitleenprotocollen zoals Aave, geautomatiseerde market makers (AMM’s) zoals Uniswap en gedecentraliseerde derivatenbeurzen, zoals Perpetual Protocol.
DeFi-protocollen, met name gedecentraliseerde uitwisselingen, beginnen honderden miljoenen dollars aan dagelijks volume te zien.
Zelfs complexe futuresbeurzen, zoals het Perpetual Protocol, beginnen ongeveer $30 miljoen aan volume per dag te registreren.
De duidelijke toename van de gebruikersactiviteit van DeFi-protocollen ondersteunt direct het sentiment rond Ethereum, omdat DeFi-gebruikers ETH gebruiken om gas als vergoeding te betalen.
Dus zolang de fundamenten van Ethereum, zoals de vergoedingen die per dag worden betaald en het dagelijkse transactievolume, blijven toenemen, blijven de vooruitzichten van Ether gunstig.
Het is interessant om op te merken dat in tegenstelling tot Bitcoin (BTC), Polkadot’s DOT en Chainlink’s LINK, evenals een groot aantal andere fatsoenlijke altcoins, Ether één van de weinige premium digitale activa is die de allerhoogste prijs ooit nog niet had overtroffen in de loop van deze huidige bull-cyclus. Als de valuta boven zijn vorige ATH uit 2018 kan sluiten, zou een stijging tot boven de $2.000 zeker in het vooruitzicht komen.
Eind 2020 lag de waarde van ETH tussen de $500 en $650, waarna het binnen enkele dagen met ongeveer 100% steeg. Ether handelde enige tijd rond $1.200, en daarom, als deze ‘bullish’ trend zich voortzet en de markt geen ernstige negatieve weerslag ondervindt, is het mogelijk om nog een opwaartse stijging te verwachten die de valuta naar een bereik van $2.000 – $3.000 zal brengen.
Een andere reden waarom Ether mogelijk in de nabije toekomst zal stijgen, kan te wijten zijn aan het feit dat de reserves van de cryptocurrency op alle gecentraliseerde beurzen sterk zijn gedaald, wat erop lijkt te wijzen dat de vraag naar de altcoin toeneemt. In dit opzicht geven gegevens die online beschikbaar zijn aan dat tussen 14 en 15 januari de wisselreserves voor ETH met maar liefst 20% zijn gedaald van 10 miljoen naar 8 miljoen. Daarnaast zijn, volgens informatie die is vrijgegeven door Glassnode, de reserves op gecentraliseerde beurzen momenteel zo laag dat deze sinds juli 2018 niet meer zijn waargenomen.
[cryptocurrency_widget type=”table-quotes” template=”basic2″ color=”black” assets=”ETH~EUR,ETH~USD” fields=”logo_name,price,change_pct_24h,market_cap” display_header=”true” display_chart=”false” pagination=”false” rows_per_page=”5″ sort_field=”logo_name_link” sort_direction=”asc” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled” markups=”{name},{name},{name},{name}” urls=”/crypto/{symbol_from}”]
Hoewel Bitcoin duidelijk nog steeds de favoriet is in de crypto-industrie, lijkt het erop dat de prijs grotendeels wordt bepaald door het “strikte aanbod en elastische vraag” -model. Als gevolg hiervan zal de valuta meer een langdurige opslag van waarde (store of value) worden, net als goud, in plaats van een ecosysteem voor technologische innovatie.
Ethereum daarentegen is heel anders dankzij de geavanceerde programmeer gerelateerde functies, zoals slimme contracten (smart contracts), en lijkt daarom te functioneren als het Zwitsers zakmes van de cryptomunten.
De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.
[mcrypto id=”8446″]
19/01/2021 – 18u00
Stijn van DCN