Markten

Golf van memecoins: Q1 breekt records met torenhoge opbrengsten

Het eerste kwartaal van 2024 is getuige van een ongekende stijging van memecoins, die zelfs de narratieven over real-world assets (RWA) en artificiële intelligentie (AI) overtreft in termen van winst.
cryptostheen 2 min lezen
Golf van memecoins: Q1 breekt records met torenhoge opbrengsten
Golf van memecoins: Q1 breekt records met torenhoge opbrengsten

In de dynamische wereld van cryptocurrency zijn memecoins naar voren gekomen als de onbetwistbare kampioenen van het eerste kwartaal van 2024, met een buitengewoon gemiddeld rendement van meer dan 1300% over hun belangrijkste tokens, zoals gerapporteerd door CoinGecko. Opmerkelijke bijdragers aan deze stijging zijn Brett (BRETT), BOOK OF MEME (BOME) en cat in a dogs world (MEW), die samen de memecoin gekte naar nieuwe hoogtes hebben gestuwd.

BRETT springt eruit met een verbazingwekkende waardestijging van 7727,6% tegen het einde van Q1 vanaf de initiële lanceerprijs. Daarnaast wakkert de razendsnelle opkomst van het dogwifhat (WIF) token, met een opmerkelijke winst van 2721,2% gedurende het kwartaal na zijn virale start, de aanhoudende memecoin rage verder aan.

De winstgevendheid van memecoins in Q1 overtrof andere narratieven met een aanzienlijke marge. Memecoins overtroffen real-world assets (RWA) met 4,6 keer en layer 2 (L2) narratieven met een verbazingwekkende 33,3 keer. Terwijl RWA tokens zoals MANTRA (OM) en TokenFi (TOKEN) het goed deden, met een kwartaalstijging van respectievelijk 1074,4% en 419,7%, zag XDC Network (XDC) zich geconfronteerd met een daling van 15,6%.

Het narratief over artificiële intelligentie (AI) volgde op de voet met een prijzenswaardig rendement van 222% in Q1. Toonaangevende AI tokens, waaronder AIOZ Network (AIOZ) en Fetch.ai (FET), boekten aanzienlijke winsten, met AIOZ op 480,2% en FET op 378,3%. Zelfs de laagste stijger, OriginTrail (TRAC), behaalde een rendement van 74,9% in Q1, wat wijst op een wijdverspreide interesse in AI tokens.

Gedecentraliseerde financiële (DeFi) tokens zagen een gematigde winst van 98,9% in Q1, met Ribbon Finance (RBN) aan kop met 430,8% na de overstap naar Aevo. Andere DeFi tokens zoals Jupiter (JUP), Maker (MKR) en The Graph (GRT) lieten ook robuuste rendementen zien. Ondanks aanvankelijke verliezen eindigden gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken (DePIN) het kwartaal met 81% rendement, met Arweave (AR), Livepeer (LPT) en Theta Network (THETA) als toppresteerders.

Alternatieve layer 1 narratieven boekten 70% rendement, waarbij Toncoin (TON) de anderen overtrof. GameFi narratieven evenaarden layer 1 rendementen met 64,4%, aangevoerd door Echelon Prime (PRIME), Gala (GALA) en Ronin (RON). Layer 2 narratieven bleven ondertussen achter, met slechts 39,5% winst, omdat gevestigde Ethereum L2's zoals Arbitrum (ARB), Polygon (MATIC) en Optimism (OP) ondermaats presteerden, terwijl Stacks (STX) en Mantle (MNT) sterkere rendementen lieten zien.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.