Bitcoin

Grayscale dringt bij SEC aan op goedkeuring van spot bitcoin ETF opties

Grayscale pleit voor de goedkeuring van opties op haar spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), met als doel de toegankelijkheid te verbreden voor een breder scala aan beleggers.
cryptostheen 2 min lezen
Grayscale dringt bij SEC aan op goedkeuring van spot bitcoin ETF opties
Grayscale dringt bij SEC aan op goedkeuring van spot bitcoin ETF opties

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, heeft een brief geschreven waarin hij er bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op aandringt om de handel in opties voor zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) groen licht te geven, met het argument dat het weigeren van dergelijke opties zijn aandeelhouders oneerlijk zou benadelen, zoals gemeld door Reuters. Sonnenshein benadrukte dat de SEC eerder de handel in opties heeft goedgekeurd voor ETF's die gekoppeld zijn aan bitcoin futures.

In zijn brief benadrukte Sonnenshein:

"Het is van vitaal belang voor de belangen van GBTC en alle beleggers in spot bitcoin exchange-traded products (ETP's) om toegang te krijgen tot beursgenoteerde opties op GBTC en andere spot bitcoin ETP's."

Optiecontracten geven de houder het recht om een activum te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs in de toekomst. Door opties te introduceren voor een spot bitcoin ETF zouden beleggers deze contracten kunnen verhandelen op basis van hun anticipatie op de prijsbeweging van de ETF.

Beleggers die bijvoorbeeld een koersstijging verwachten, zouden kunnen kiezen voor callopties. Het verkrijgen van goedkeuring voor deze producten is echter geen eenvoudig proces en kan mogelijk maanden duren.

Sonnenshein wees er ook op dat de handel in opties de prijsvorming voor de aandelen van nieuwe ETF's zou kunnen vergemakkelijken, zodat beleggers zich kunnen aanpassen aan de marktomstandigheden, risico's kunnen afdekken en inkomsten kunnen genereren, aldus het rapport.

Goedkeuring van deze opties zou het regelgevend kader rondom bitcoin verbreden, waardoor meer gereguleerde marktdeelnemers zoals contracthandelaren en broker-dealers kunnen deelnemen aan de handel in deze producten, merkte Sonnenshein op.

Leiders in de crypto-industrie anticiperen al op een overgang die verder gaat dan traditionele ETF's, met vermogensbeheerders die naar verwachting in het komende jaar een breder scala aan digitale activa zullen integreren in afzonderlijke beleggingsvehikels.

Reuters meldde eerder dat vertragingen in de handel in opties voor bitcoin ETF's het gevolg zouden kunnen zijn van het ontbreken van een gedefinieerd regelgevend proces voor hun goedkeuring.

Hoewel de SEC ETF's meestal goedkeurt kort nadat ze beginnen te handelen, vormt de categorisering van bitcoin als grondstof in dit geval een uitdaging. Bijgevolg kunnen opties voor spot bitcoin ETF's ook goedkeuring vereisen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.