Bitcoin

Het fort van Bitcoin en Ethereum: Ongevoelig voor 51% aanvallen, blijkt uit nieuw onderzoek

Recent onderzoek uitgevoerd door Coin Metrics heeft een geruststellende openbaring onthuld: Bitcoin en Ethereum zijn ongevoelig voor 51% aanvallen en verijdelen alle pogingen van actoren uit natiestaten om hun blockchains te ontmantelen.
cryptostheen 2 min lezen
Het fort van Bitcoin en Ethereum: Ongevoelig voor 51% aanvallen, blijkt uit nieuw onderzoek
Het fort van Bitcoin en Ethereum: Ongevoelig voor 51% aanvallen, blijkt uit nieuw onderzoek

In een baanbrekend rapport uitgebracht door Coin Metrics is het nu duidelijk dat de levensvatbaarheid van natiestaten die destructieve 51% aanvallen uitvoeren op de Bitcoin en Ethereum netwerken tot een onbeduidend percentage is gedaald. De laatste bevindingen van dit gewaardeerde cryptocurrency onderzoeksbureau onderstrepen de exorbitante kosten die gepaard gaan met dergelijke pogingen.

Het concept van een 51% aanval houdt in dat een kwaadwillende entiteit controle krijgt over de meerderheid van de mining hashrate in een proof-of-work systeem zoals Bitcoin of een meerderheid van de staked cryptocurrency in een proof-of-stake netwerk zoals Ethereum. Dergelijke controle zou aanvallers in staat stellen om de blockchain te manipuleren, transacties te verstoren of dubbele betalingen uit te voeren, waardoor het vertrouwen in het netwerk wordt ondermijnd.

Het rapport, dat op 15 februari is gepubliceerd, is geschreven door Coin Metrics onderzoekers Lucas Nuzzi, Kyle Waters en Matias Andrade en legt uit hoe onpraktisch aanhoudende aanvallen door natiestaten zijn, voornamelijk vanwege de hoge kosten die ermee gemoeid zijn. Met behulp van de metriek 'Total Cost to Attack' (TCA) kwantificeert het onderzoek de financiële uitgaven die nodig zijn om dergelijke aanvallen uit te voeren.

Door de lens van TCA toont het rapport onomstotelijk aan dat het aanvallen van het Bitcoin of Ethereum netwerk niet winstgevend is, waardoor kwaadwillende actoren worden ontmoedigd om dergelijke pogingen te ondernemen. Zelfs in het meest lucratieve hypothetische scenario, waarbij een aanvaller $1 miljard zou kunnen opstrijken na een investering van $40 miljard, zou het rendement slechts 2,5% zijn.

De analyse onthult verder de duizelingwekkende hoeveelheid middelen die nodig zijn voor een 51% aanval op Bitcoin, met een schatting van 7 miljoen ASIC mining rigs, wat neerkomt op een kolossale uitgave van bijna $20 miljard. Een dergelijke hoeveelheid ASIC mining rigs is eenvoudigweg niet beschikbaar op de markt, waardoor alternatieve aanvalsvectoren moeten worden overwogen.

Het rapport gaat in op de bezorgdheid over een potentiële 34% staking aanval op Ethereum door Lido validators en ontkracht het idee van een dreigende aanval. Ondanks de wildgroei van liquid staking providers zoals LidoDAO, beweert het rapport dat het lanceren van een aanval niet alleen lastig zou zijn, maar ook astronomisch duur, met een budget van meer dan $34 miljard en nauwgezet beheer van meer dan 200 nodes.

Castle Island Ventures partner Nic Carter prijst het onderzoek van Coin Metrics als een baanbrekende bijdrage en benadrukt de empirische nauwkeurigheid en ongekende duidelijkheid. Deze uitgebreide analyse markeert een belangrijke mijlpaal in het veld, het wegnemen van onzekerheden en het versterken van het vertrouwen in de veerkracht van Bitcoin en Ethereum tegen aanvallen van tegenstanders.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.