Bitcoin

Hoge verwachtingen nu bitcoin en ether ETF's in Hong Kong op de markt verschijnen

Ondanks onzekerheden over de wettelijke status van ether in de VS, bevestigen ETF emittenten in Hong Kong dat de cryptocurrency van Ethereum, ether, niet is geclassificeerd als een effect, wat de weg vrijmaakt voor spot ETF handel.
cryptostheen 2 min lezen
Hoge verwachtingen nu bitcoin en ether ETF's in Hong Kong op de markt verschijnen
Hoge verwachtingen nu bitcoin en ether ETF's in Hong Kong op de markt verschijnen

In het dynamische financiële centrum Hong Kong is de weg vrij voor het debuut van spot bitcoin en ether exchange-traded funds (ETF's). Vlak voor de lancering straalt Zhu Haokang, directeur van Digital Asset Management en Family Wealth bij China Asset Management, vertrouwen uit. Hij verwacht dat de omvang van Hong Kongs spot ETF's voor virtuele activa de aanvankelijke $125 miljoen van de VS zal overtreffen.

Tijdens een persbriefing beweert Haokang:

"Ik heb er alle vertrouwen in dat de initiële noteringsschaal van Hong Kongs virtuele activa spot ETF (meer dan $125 miljoen) de uitgifteschaal op de eerste dag van de Verenigde Staten kan overtreffen."

Haokang verduidelijkt dat Chinese investeerders op het vasteland niet in aanmerking komen voor deelname aan deze ETF's. Gekwalificeerde beleggers in Hong Kong, waaronder institutionele, particuliere en internationale beleggers die zich aan de regelgeving houden, zijn echter welkom.

Hij merkt op dat er wereldwijd veel belangstelling is voor de ETF's, met name uit regio's als Singapore en het Midden-Oosten, waar vergelijkbaar aanbod schaars is. De optie voor fysieke inschrijving stelt Bitcoin miners in staat om direct te beleggen met behulp van hun bitcoin.

Wayne Huang van OSL verzekerde dat de crypto ETF's van Hong Kong onaangetast blijven als het gaat om de mogelijke classificatie van ether als effect in de VS. De onafhankelijke regelgevende processen van de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) zorgen voor dit onderscheid.

Huang legt uit:

"Hong Kong heeft al een duidelijke definitie van ether. Het is geen effect, maar het eerste virtuele activum dat samen met bitcoin onder het toezicht van Hong Kong valt."

Bovendien zijn er gesprekken gaande om het spectrum van virtuele activa die beschikbaar zijn op de ETF markt van Hong Kong te verbreden.

De lancering zal de cryptoprijzen positief beïnvloeden door de liquiditeit te verbeteren, de naleving van de regelgeving te bevorderen en nieuwe mogelijkheden voor kapitaal te introduceren.

Bloomberg ETF analist Eric Balchunas geeft commentaar op het op handen zijnde debuut van bitcoin en ether ETF's in Hong Kong en verwacht een directe vergelijking van de vraag en investeringsstromen tussen de twee. Hij schat dat de cryptocurrency van Ethereum 10% of minder van de nettostromen zou kunnen vangen in vergelijking met bitcoin.

Balchunas erkent dat de impact van de lancering in Hong Kong bescheiden kan zijn in vergelijking met de Amerikaanse markt, gezien de ontluikende ETF markt in Hong Kong, die momenteel een vermogen heeft van slechts $50 miljard, naast factoren zoals vergoedingsstructuren en beperkingen voor Chinese beleggers.

Toch ziet hij de in Hong Kong genoteerde crypto ETF's als een positieve stap voor de adoptie van bitcoin op de lange termijn.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.