Web3 / Alts

India treedt strenger op tegen 9 buitenlandse crypto exchanges, Binance en Kraken onder doelwitten

India intensiveert haar inspanningen om de cryptocurrency sector te reguleren door op te treden tegen buitenlandse beurzen, waaronder Binance, die naar verluidt illegaal binnen het land opereren.
cryptostheen 2 min lezen
India treedt strenger op tegen 9 buitenlandse crypto exchanges, Binance en Kraken onder doelwitten
India treedt strenger op tegen 9 buitenlandse crypto exchanges, Binance en Kraken onder doelwitten

De Financial Intelligence Unit (FIU) heeft haar regelgevende maatregelen opgevoerd door zogenaamde 'show-cause notices' uit te geven aan verschillende platforms, waarin ze worden aangemaand om naleving van de Indiase wetten te tonen. Tegelijkertijd is het ministerie van informatie verzocht de webadressen van negen entiteiten te blokkeren, waardoor de lokale toegang tot hun websites wordt beperkt.

Deze acties passen binnen de bredere strategie van de Indiase overheid om het toezicht op digitale activa te versterken, met inbegrip van de implementatie van bepalingen tegen witwassen van geld (AML) en de heffing van belastingen op cryptotransacties.

Volgens een rapport van Bloomberg heeft de FIU, die verantwoordelijk is voor de bestrijding van witwassen van geld en financiering van terrorisme, 'show-cause notices' uitgegeven aan belangrijke buitenlandse cryptobeurzen, waaronder Binance, Kraken, KuCoin, Huobi, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC en Bitfinex.

Deze kennisgevingen dienen als officiële verzoeken aan de entiteiten om hun naleving van Indiase wetten en regelgeving aan te tonen. De actie is een reactie op zorgen dat offshore beurzen die Indiase gebruikers bedienen, mogelijk buiten het kader van het anti-witwas (AML) en de financiering van terrorisme (CFT) opereren.

India spant zich actief in om toezicht te houden op de crypto-industrie, in lijn met wereldwijde inspanningen om financiële misdaden te bestrijden en de belangen van investeerders te beschermen. De invoering van bepalingen tegen witwassen van geld op digitale activa eerder dit jaar benadrukt het streven van de overheid naar handhaving van regelgevende naleving, met als doel cryptobeurzen en platforms onder het toezicht van AML- en CFT-regelgeving te brengen voor meer transparantie en verantwoording.

Het rapport benadrukt dat de heffing van belastingen op cryptotransacties in 2022 een aanzienlijke impact had op lokale Indiase cryptobeurzen, wat leidde tot een sterke daling van de handelsvolumes. Lokale beurzen uiten bezorgdheid dat de belastingverschuiving Indiase cryptohandelaren naar offshore platforms heeft gedreven zonder dergelijke heffingen, waardoor hun inkomsten verder worden verminderd.

Sumit Gupta, CEO van CoinDCX, schat dat ongeveer 95% van het handelsvolume is verschoven naar offshore locaties, wat de uitdagingen benadrukt waarmee binnenlandse beurzen worden geconfronteerd bij het aantrekken van handelaren.

Binance, 's werelds grootste cryptobeurs, heeft wereldwijd te maken gehad met toenemend toezicht. In 2021 startte het anti-witwasagentschap van India een onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van Binance bij gokapplicaties. De recente 'show-cause notice' van de FIU voegt zich bij de regelgevende druk op de beurs.

Hoewel de verhoogde acties van India tegen buitenlandse cryptobeurzen, waaronder Binance, wijzen op de vastberadenheid van de overheid om het toezicht op de cryptosector te versterken, rijzen er ook zorgen over het verstikken van innovatie en groei in de sector in het land, evenals de impact op gebruikers van deze beurzen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.