Bitcoin

Innovatieve initiatieven in El Salvador stimuleren adoptie van Bitcoin en economische groei

El Salvador, de pionier op het gebied van bitcoin als wettig betaalmiddel, blijft baanbrekende stappen zetten op weg naar economische transformatie.
cryptostheen 3 min lezen
Innovatieve initiatieven in El Salvador stimuleren adoptie van Bitcoin en economische groei
Innovatieve initiatieven in El Salvador stimuleren adoptie van Bitcoin en economische groei

Twee belangrijke ontwikkelingen, de wettelijke goedkeuring van de Volcano Bond en het succes van het Freedom Visa Program, onderstrepen de toewijding van El Salvador om Bitcoin te omarmen en een robuust financieel ecosysteem te bevorderen.

Volcano Bond krijgt wettelijke goedkeuring

De Commissie voor Digitale Activa heeft goedkeuring verleend aan de langverwachte bitcoin obligatie van El Salvador, bekend als de Volcano Bond. Dit is een historisch moment, want El Salvador wil 's werelds eerste bitcoin obligatie lanceren in het eerste kwartaal van 2024. Het National Bitcoin Office (ONBTC) heeft deze ontwikkeling officieel bevestigd en verklaard dat dit de start betekent van nieuwe kapitaalmarkten in El Salvador.

De Volcano Bond is een cruciaal onderdeel van El Salvador's ambitieuze visie om 's werelds eerste "Bitcoin stad" te creëren. President Nayib Bukele onthulde eerder al plannen voor een bitcoin obligatie van $1 miljard, waarbij hij de nadruk legde op de groei van Bitcoin mining in het land. De obligatie ontleent zijn naam aan El Salvador's inzet voor het ontwikkelen van een Bitcoin miningsector aangedreven door hernieuwbare energie, met name het gebruik van geothermische bronnen van de actieve vulkanen van het land.

President Bukele deelde, in reactie op de wettelijke goedkeuring, zijn opwinding op sociale media en bevestigde de op handen zijnde uitgifte van de Volcano Bond in Q1 2024. De obligatie zal worden uitgegeven via Bitfinex Securities, een handelsplatform van Bitfinex geregistreerd in El Salvador.

Freedom Visa Program in El Salvador

In een andere baanbrekende stap heeft El Salvador het Freedom Visa Program geïntroduceerd, ontworpen om wereldwijde cryptomiljonairs en miljardairs aan te trekken die op zoek zijn naar een onmiddellijk burgerschap. Dit initiatief, dat wordt gepresenteerd op de officiële website van het programma, positioneert El Salvador als een gastvrije bestemming voor gelijkgestemde individuen en bevordert een diverse gemeenschap voor toekomstige groei.

Om het paspoort van El Salvador te verkrijgen en te beginnen aan het burgerschapsproces, moeten geïnteresseerde deelnemers een vergoeding van $1 miljoen betalen, die kan worden voldaan in bitcoin of USDT. Het programma, met een maximum van 1000 personen per jaar, heeft als doel de ontwikkeling van de natie te versnellen door gebruik te maken van de financiële bijdragen van vermogende individuen uit de crypto-industrie.

Minder dan een week na de lancering van het Freedom Visa Program zijn er al 153 slots gevuld, wat een indrukwekkende $153 miljoen heeft opgeleverd. El Salvador heeft met name samengewerkt met Tether voor het succes van dit programma, vertrouwend op de geverifieerde liquiditeit en status van Tether als een toonaangevend privaat stablecoinproject dat werkt op gedecentraliseerde protocollen.

Impact op de markten en het economisch landschap

Het strategische gebruik van bitcoin heeft het land in staat gesteld om zijn doel te bereiken om schuldenvrij te worden in 2023, waardoor de last op de belastingbetaler verlicht wordt. De kosten van levensonderhoud in het land zijn het afgelopen jaar met 50% gedaald, dankzij het succes van de Bitcoin strategie. Daarnaast is de toeristische sector opgebloeid, wat direct bijdraagt aan het verbeterde bruto binnenlands product (BBP) van El Salvador.

Nu bitcoin het beter blijft doen dan traditionele beleggingsproducten, met een prijswisseling rond $43.000, die een stijging laat zien van meer dan 150% in 2023, duiden de innovatieve initiatieven van El Salvador op een paradigmaverschuiving in economische benaderingen. Traditionele activa zoals goud en de Dow Jones Industrial Average Index hebben daarentegen relatief bescheiden winsten van minder dan 10% in 2023 geboekt.

Samengevat laat de veelzijdige aanpak van El Salvador, die de Volcano Bond en het Freedom Visa Program omvat, de vastberadenheid van het land zien om als pionier op het gebied van de invoering van cryptocurrency te fungeren en economische welvaart op innovatieve manieren te stimuleren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.