Markten

Liquidaties op cryptomarkt nemen toe nu bitcoin zich sterk terugtrekt van nieuwe all-time high

Bitcoin onderging een scherpe correctie na het bereiken van een nieuwe all-time high boven $69.000, wat leidde tot een golf van liquidaties, vooral van longposities te midden van verhoogde volatiliteit.
cryptostheen 2 min lezen
Liquidaties op cryptomarkt nemen toe nu bitcoin zich sterk terugtrekt van nieuwe all-time high
Liquidaties op cryptomarkt nemen toe nu bitcoin zich sterk terugtrekt van nieuwe all-time high

In een gedenkwaardige wending overschreed bitcoin zijn vorige historisch hoogtepunt, door de grens van $69.000 te doorbreken en een nieuwe all-time high te vestigen. Deze mijlpaal markeert een opmerkelijke vooruitgang in het traject van de cryptocurrency en overtreft lichtjes de piek van november 2021.

Deze recordbrekende prestatie reikt verder dan de Amerikaanse dollar, met bitcoin die eerder nieuwe recordhoogtes bereikte ten opzichte van verschillende andere valuta's, waaronder de Australische dollar, Canadese dollar, Britse pond en meer recentelijk de euro.

De euforie was echter van korte duur toen bitcoin zich snel terugtrok tot onder $60.000, wat een golf van liquidaties in leveraged posities teweegbracht.

In de afgelopen 24 uur leidde verhoogde prijsvolatiliteit tot aanzienlijke liquidaties van longposities op gecentraliseerde beurzen. Deze volatiliteit culmineerde in liquidaties van meer dan $320 miljoen aan bitcoin posities, waarbij het merendeel ($245 miljoen) longposities betrof.

Als we verder uitzoomen, zien we dat de bredere cryptomarkt alleen al in de afgelopen 24 uur meer dan $880 miljoen aan geliquideerde longposities zag, wat bijdroeg aan een totaal van $1,15 miljard aan liquidaties op de grote gecentraliseerde beurzen. Dergelijke niveaus van volatiliteit en de daaruit voortvloeiende hoge liquidatiecijfers zijn ongekend.

Liquidaties vinden plaats wanneer de positie van een handelaar gedwongen wordt gesloten omdat er onvoldoende middelen zijn om verliezen te dekken. Dit gebeurt meestal wanneer de markt tegen de positie van de handelaar in beweegt, waardoor de initiële marge of het onderpand uitgeput raakt.

Dit laatste hoogtepunt doorbreekt het traditionele patroon waarbij bitcoin voornamelijk nieuwe pieken bereikte na de Bitcoin block reward halving, die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. De volgende halvering wordt verwacht in april 2024.

Hoewel het nog maar de vraag is of dit meteen het begin is van een nieuwe opwaartse impuls, is het niet ongewoon dat bitcoin een periode van consolidatie doormaakt voordat het zijn opwaartse trend hervat. Altcoins kunnen tijdens dergelijke pauzes ook kansen vinden om de indrukwekkende prestaties van bitcoin gedeeltelijk in te halen.

Eén ding blijft onbetwistbaar: Bitcoin, 's werelds populairste cryptocurrency, heeft opnieuw een onuitwisbare stempel gedrukt op de financiële geschiedenis.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.