Bitcoin

Marathon Digital neemt Bitcoin mininglocaties over voor $179 miljoen

Marathon Digital zal $179 miljoen betalen om twee Bitcoin mininglocaties met een capaciteit van 390 megawatt over te nemen van Generate Capital.
cryptostheen 1 min lezen
Marathon Digital neemt Bitcoin mininglocaties over voor $179 miljoen
Marathon Digital neemt Bitcoin mininglocaties over voor $179 miljoen

Bitcoin miningbedrijf Marathon Digital is van plan zijn miningcapaciteit uit te breiden en de kosten van het delven van BTC te verlagen door de aankoop van twee Bitcoin mininglocaties voor $179 miljoen.

Marathon zal de twee mininglocaties kopen van dochterondernemingen van Generate Capital voor een kostprijs van $458.000 per megawatt, die contant wordt betaald, zo meldde het bedrijf in een persbericht. In totaal zal de deal ervoor zorgen dat Marathon 390 megawatt aan zijn capaciteit toevoegt.

Volgens Marathon zullen dit zijn "eerste volledig eigen locaties" zijn, naast de 3% van 584 megawatt die het direct beheert in zijn portfolio. De deal zou de capaciteit van Marathon moeten laten stijgen naar 910 megawatt, waarvan 45% op locaties die het bedrijf bezit en 55% op locaties die eigendom zijn van derden of door derden worden beheerd.

Op dit moment is 97% van de megawatts gehost op locaties van derden.

Marathon zegt dat de overname ervoor zal zorgen dat zijn operationele hashrate in de komende 18-24 maanden stijgt naar 50 exahashes. De overdracht van de locaties in Granbury, Texas, en Kearney, Nebraska, zou naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2024, vlak voor de verwachte Bitcoin block halving.

Het bedrijf verwacht de miningkosten met ongeveer 30% te kunnen verlagen. Fred Thiel, voorzitter en CEO van Marathon voegde toe:

"Door de locaties in Granbury, Texas en Kearney, Nebraska van Generate over te nemen, hebben we de mogelijkheid om onze productiekosten van bitcoin op deze locaties te verlagen, te profiteren van de mogelijkheden om energie af te dekken en onze operationele capaciteit uit te breiden."

De aankondiging van Marathon leidde tot een stijging van 9% van de prijs van zijn aandelen op dinsdag. MARA stond 47% hoger in de afgelopen week en 536% op jaarbasis op het moment van schrijven. Ondertussen steeg de prijs van bitcoin met 2,4% in de afgelopen zeven dagen en 157% op jaarbasis.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.