Bitcoin

MicroStrategy's bitcoin winst stijgt tot $900 miljoen

De investeringen in bitcoin door MicroStrategy zijn in waarde gestegen, met een winst van ongeveer $900 miljoen.
cryptostheen 2 min lezen
MicroStrategy's bitcoin winst stijgt tot $900 miljoen
MicroStrategy's bitcoin winst stijgt tot $900 miljoen

MicroStrategy, een business intelligence bedrijf mede-opgericht door Michael Saylor, heeft een aanzienlijke papieren winst behaald van ongeveer $900 miljoen op zijn stapel van 158.400 bitcoin. Deze winst werd voornamelijk gedreven door het heersende optimisme rond de mogelijke goedkeuring van Bitcoin Spot exchange-traded funds (ETF's).

MicroStrategy verdient fors aan het vertrouwen in Bitcoin

Uit het meest recente kwartaalverslag voor de resultaten van 1 november blijkt dat MicroStrategy zijn reserves in bitcoin blijft uitbreiden, met een extra 6.067 BTC in het derde kwartaal, waarvan alleen al in oktober 155 bitcoins zijn verworven. CEO Phong Le heeft de standvastige toewijding van het bedrijf aan zijn 'Bitcoin strategie' benadrukt, vooral gezien de gunstige omgeving die wordt verwacht voor een toename in institutionele adoptie. Ondanks een gerapporteerde stijging van 3% in de omzet op jaarbasis, wat resulteerde in $129,5 miljoen in het kwartaal, leed MicroStrategy een nettoverlies van $143,4 miljoen.

Deze financiële tegenslag deed zich voor naast de recente prijsschommelingen van bitcoin. In het derde kwartaal, van 1 juli tot 30 september, daalde de prijs van bitcoin met 11,5% van $30.480 naar $26.970. MicroStrategy greep deze daling aan door strategisch 6.067 BTC te kopen tegen een gemiddelde prijs van $27.590. Naast hun aanzienlijke bitcoin holdings blijft het bedrijf positief over de integratie van hun producten met artificiële intelligentie voor bedrijfsanalyses. Hun softwarelicenties en abonnementsdiensten lieten een indrukwekkende groei zien, met een stijging van respectievelijk 16% en 28% op jaarbasis.

Bitcoin Spot ETF en zijn impact op de prijs

Phong Le, CEO van MicroStrategy, sprak zijn vertrouwen uit in het vermogen van het bedrijf om te profiteren van zowel de opwaartse koers van bitcoin als de uitbreiding van hun aanbod in business intelligence. Als gevolg daarvan steeg de aandelenkoers van MicroStrategy (MSTR) met 2,7% in de middaghandel tot $438. De winst van $900 miljoen uit zijn belangen in bitcoin toont MicroStrategy's gedurfde investeringsstrategie in de cryptomarkt en positioneert het bedrijf gunstig in een steeds veranderend financieel landschap.

MicroStrategy's vertrouwen in de groei van zijn business intelligence divisie duidt bovendien op een evenwichtige benadering van het benutten van het potentieel van cryptocurrencies en de toenemende vraag naar geavanceerde analyseoplossingen. Dankzij deze gediversifieerde strategie kan het bedrijf profiteren van de opwaartse trends in beide domeinen. MicroStrategy's proactieve investering in bitcoin, gekoppeld aan de gestage uitbreiding van zijn bedrijfssoftware, onderstreept een strategische aanpak die het bedrijf positioneert om te profiteren van de veranderende dynamiek in zowel de cryptomarkt als business analytics.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.