Bitcoin

MicroStrategy's vierde kwartaalrapport: Baanbrekende Bitcoin ontwikkeling en opstapelen van BTC

De prestaties van MicroStrategy in het vierde kwartaal weerspiegelen zijn gemengde focus op financiële resultaten en op bitcoin gebaseerde beleggingsstrategieën, gekoppeld aan inspanningen om zichzelf af te bakenen van spot bitcoin ETF's.
cryptostheen 2 min lezen
MicroStrategy's vierde kwartaalrapport: Baanbrekende Bitcoin ontwikkeling en opstapelen van BTC
MicroStrategy's vierde kwartaalrapport: Baanbrekende Bitcoin ontwikkeling en opstapelen van BTC

In zijn recente financiële kwartaalrapport onthulde MicroStrategy Inc. (MSTR) zijn prestaties voor het vierde kwartaal, waarbij het licht wierp op de omzetcijfers, updates van de bitcoin strategie en inspanningen om zich te onderscheiden van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's).

Het bedrijf onthulde een omzetdaling van 6,1% op jaarbasis in het vierde kwartaal, met een totaal van $124,5 miljoen, wat lager was dan de verwachte $132,9 miljoen. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $5,62, een aanzienlijk verschil met de schatting door analisten van 55 cent.

De omzet uit productlicenties en abonnementsdiensten daalde met 11,4%, terwijl de omzet uit productondersteuning en andere diensten daalde met respectievelijk 2,1% en 7,5%. Daarnaast haalde MicroStrategy gedurende het kwartaal ongeveer $1,2 miljard aan financiëring op via aanbiedingen en eindigde met $46,8 miljoen in liquide middelen.

Phong Le, President en CEO van MicroStrategy, blikte terug op de prestaties van het bedrijf en benadrukte de stappen die zijn gezet in 2023. Hij benadrukte strategische kapitaalverhogingen om bezittingen in bitcoin te versterken en de lancering van MicroStrategy AI, de baanbrekende op AI gebaseerde business intelligence tool.

De intrede van MicroStrategy in de cryptocurrency markt ging verder met de aankoop van 31.755 bitcoin sinds het derde kwartaal, met een gemiddelde van $39.411 per munt. Op dit moment heeft het bedrijf maar liefst 190.000 bitcoin in bezit, met een totale waarde van $5,93 miljard of $31.224 per bitcoin. Met de huidige marktprijzen heeft MicroStrategy een ongerealiseerde winst van meer dan $2,5 miljard.

Top 10 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

Tegelijk met zijn financiële rapport positioneerde MicroStrategy zichzelf als een alternatief voor spot bitcoin ETF's. Het bedrijf benadrukte zijn rol als "Bitcoin ontwikkelingsbedrijf" en onderstreepte zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk door middel van financiële marktactiviteiten, belangenbehartiging en technologische innovatie.

MicroStrategy werd in 1989 opgericht als software consultancybedrijf, maar onder leiding van Michael Saylor onderging het een transformatie door zijn schatkistactiva over te zetten van cash naar bitcoin. Ondanks de aanzienlijke beleggingen in bitcoin is het aandeel MicroStrategy het afgelopen jaar met 22% gedaald, wat samenvalt met de opkomst van spot bitcoin ETF producten.

Om de bezorgdheid weg te nemen over de voorkeur van beleggers voor bitcoin ETF's boven MicroStrategy, zette het bedrijf de belangrijkste verschillen uiteen. MicroStrategy benadrukte de actieve controle van beleggers over de kapitaalstructuur, het potentieel voor innovatiegedreven waardecreatie, gunstige beheervergoedingen en het vermogen van het bedrijf om cash te genereren en toegang te krijgen tot de kapitaalmarkten voor gunstige schulddeals.

De prestaties van MicroStrategy in het vierde kwartaal weerspiegelen zijn gemengde focus op financiële resultaten en op bitcoin gebaseerde beleggingsstrategieën, in combinatie met inspanningen om zich af te bakenen van spot bitcoin ETF's. Terwijl het bedrijf navigeert door de veranderende marktdynamiek, onderstreept zijn strategische positionering zijn toewijding aan zowel innovatie als waardecreatie in het cryptocurrency landschap.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.