x Oud archief

Morgan Stanley overweegt Bitcoin als investering voor fonds van $150 miljard

cryptostheen 3 min lezen

Morgan Stanley, één van de grootste investeringsbanken in de VS, overweegt volgens een rapport te investeren in Bitcoin (BTC).

Bloomberg meldde dat de investerende tak van Morgan Stanley, Counterpoint Global, van $150 miljard, Bitcoin op zijn lijst met mogelijke “weddenschappen” zou kunnen plaatsen.

Historische prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Uren voordat het nieuws werd vrijgegeven, daalde de prijs van Bitcoin met bijna 4% van $48.000 tot slechts $46.252 op Binance.

De prijs van Bitcoin begon zich te herstellen toen het nieuws bekend werd gemaakt en steeg van ongeveer $46.300 tot boven $47.650, met bijna 4%.

Het Counterpoint Global van Morgan Stanley dat Bitcoin als een investering beschouwt, is opmerkelijk vanwege twee belangrijke redenen.

Ten eerste is Morgan Stanley een vooraanstaande financiële instelling in de VS, en zijn invloed in de banksector is enorm. Ten tweede komt het nadat de bank haar posities in MicroStrategy heeft vergroot, dat tot nu toe meer dan een miljard dollar in Bitcoin heeft verzameld.

Bloomberg meldde dat Counterpoint Global “onderzoekt of de cryptocurrency een geschikte optie zou zijn voor zijn investeerders, volgens mensen met kennis van zaken.”

Het bedrijf zou nog steeds goedkeuring nodig hebben van relevante partijen en toezichthouders. Als zodanig, zelfs als de investeringsarm van de bank besluit om in Bitcoin te investeren, kan het nog even duren voordat het effectief werkelijkheid wordt.

Het nieuws komt slechts een maand nadat Morgan Stanley zijn belang in MicroStrategy verhoogde tot bijna 650.000 aandelen, wat overeenkomt met meer dan 10% van het bedrijf.

MicroStrategy, een beursgenoteerd business intelligence -bedrijf in de VS, heeft de cryptocurrency-markt stormenderhand veranderd na de agressieve accumulatie van BTC als zijn favoriete reserve-activa. De aandelenkoers heeft de afgelopen maanden ook een ongelooflijke groei gekend, die zelfs beter heeft gepresteerd dan BTC.

Prestatie van MicroStrategy (MSTR) tov. BTC, NASDAQ // Bron: Ecoinometrics

Sinds eind 2020 investeert MicroStrategy, onder leiding van CEO Michael Saylor, continu in Bitcoin en leidt het seminars om andere bedrijven te helpen dit voorbeeld te volgen.

Op 4 februari organiseerde MicroStrategy bijvoorbeeld een seminar met 1.400 bedrijven om de “Bitcoin-bedrijfsstrategie” te bespreken en manieren om blootstelling aan BTC als bedrijf te krijgen.

Onze verwachtingen – en de verdediging – voor aanstaande adoptie van Bitcoin zijn in hoog tempo vervuld geraakt

De combinatie van een grote instroom van institutioneel kapitaal in de Bitcoin-markt en de luidruchtige steun voor cryptocurrencies van financiële instellingen verbetert de perceptie van het publiek van Bitcoin.

Als gevolg hiervan worden banken en overheidsbedrijven onder druk gezet om uit te leggen waarom ze niet in BTC investeren of mee willen aan boord gaan.

In een gesprek met CNBC zei de co-president van JPMorgan en COO Daniel Pinto dat de bank de handel in Bitcoin zou kunnen ondersteunen als er voldoende vraag is. Hij zei:

“Als er zich na verloop van tijd een activaklasse ontwikkelt die door verschillende vermogensbeheerders en investeerders zal worden gebruikt, zullen we erbij betrokken moeten worden. De vraag is er nog niet, maar ik weet zeker dat die er ooit zal komen.”

Over het algemeen zijn meer financiële instellingen begonnen met het ondersteunen van Bitcoin en de cryptocurrency-sector, wat de algehele infrastructuur van de markt ten goede komt.

Zoals eerder gemeld, is BNY Mellon, de oudste bank van de VS, ook van plan om Bitcoin in de nabije toekomst te bewaren. Maar ook in Europa zouden er bij Deutsche Bank reeds een aanbod aan crypto-diensten in het vooruitzicht liggen.

JP Morgan en Visa bevestigden onlangs hun plannen om crypto-betalingsdiensten te behouden, en vertegenwoordigers van beide bedrijven toonden interesse in verdere ontwikkeling als klanten en marktomstandigheden dit zouden vragen.

Maar ook MasterCard heeft plannen aangekondigd om cryptocurrencies ergens in 2021 te gaan ondersteunen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor zijn bijna één miljard gebruikers om digitale activa uit te geven bij meer dan 30 miljoen handelaren.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

14/02/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.