Bitcoin

Mt. Gox crediteuren ontvangen eindelijk terugbetalingen voor lang vastgehouden bitcoin bezittingen

Schuldeisers van de nu failliete Mt. Gox exchange ontvangen naar verluidt terugbetalingen in Japanse Yen voor hun bitcoin tegoeden die sinds februari 2014 ontoegankelijk waren.
cryptostheen 1 min lezen
Mt. Gox crediteuren ontvangen eindelijk terugbetalingen voor lang vastgehouden bitcoin bezittingen
Mt. Gox crediteuren ontvangen eindelijk terugbetalingen voor lang vastgehouden bitcoin bezittingen

Er zijn berichten op sociale media opgedoken die suggereren dat crediteuren van de nu niet meer bestaande bitcoin exchange Mt. Gox eindelijk terugbetalingen in cash ontvangen voor hun lang vastgehouden bitcoin bezittingen.

Deze fondsen waren ontoegankelijk sinds februari 2014.

Berichten op de r/mtgoxinsolvency pagina op Reddit geven aan dat Mt. Gox terugbetalingen in Japanse yen naar gebruikers stuurt via PayPal, wat een opmerkelijke ontwikkeling markeert bijna een decennium nadat de fondsen op 24 februari 2014 op de beurs werden vergrendeld.

Het moet worden opgemerkt dat deze berichten nog niet officieel zijn bevestigd.

Er wordt verwacht dat terugbetalingen aan schuldeisers in meerdere termijnen zullen worden gedaan, waaronder de basisterugbetaling, vroege lumpsum-terugbetaling en tussenliggende terugbetaling.

De eerste gevallen van deze terugbetalingen werden openbaar op 21 december, toen een pseudonieme Japanse gebruiker aankondigde dat ze hun Mt. Gox claims via een bankoverschrijving hadden ontvangen, bijgeschreven in Japanse yen.

Deze ontwikkeling volgt op een e-mail van Nobuaki Kobayashi, de bewindvoerder die toezicht houdt op het vermogen van Mt. Gox, die op 21 november naar crediteuren werd gestuurd en hen op de hoogte bracht van het begin van de terugbetalingen.

In de e-mail stond dat de bewindvoerder van plan is om contante terugbetalingen in 2023 te starten en verwacht het proces voort te zetten in 2024. Er werd echter geen specifieke tijdslijn gegeven voor terugbetalingen aan individuele crediteuren.

Opmerkelijk is dat op 21 september de deadline voor terugbetaling door de bewindvoerder van Mt. Gox werd verlengd van 31 oktober 2023 naar dezelfde datum in 2024.

Desalniettemin gaf de bewindvoerder aan dat sommige terugbetalingen "mogelijk al eind dit jaar" konden plaatsvinden voor crediteuren die al de benodigde informatie hadden verstrekt.

Belangrijke nieuwsagentschappen hebben contact opgenomen met Mt. Gox voor commentaar, maar hadden op het moment van schrijven nog geen onmiddellijke reactie ontvangen. De zich ontvouwende situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door schuldeisers die al jaren wachten op de terugkeer van hun lang bevroren digitale activa.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.