Ethereum

On-chain cryptogebruikers stijgen met 62 miljoen in 2023

Ethereum leidde met 15 miljoen verworven on-chain cryptogebruikers, terwijl Solana er 5,6 miljoen bij kreeg.
cryptostheen 2 min lezen
On-chain cryptogebruikers stijgen met 62 miljoen in 2023
On-chain cryptogebruikers stijgen met 62 miljoen in 2023

Volgens een recent rapport van Flipside Crypto, een on-chain analyseplatform, kende 2023 een ongekend succes voor de crypto-industrie, met maar liefst 62,1 miljoen nieuwe gebruikers.

Ethereum eiste de toppositie op met 15,4 miljoen gebruikers, op de voet gevolgd door Polygon met 15,2 miljoen en Bitcoin met 10,7 miljoen. Opvallend is dat Solana in 2023 een opleving doormaakte en op de vijfde plaats kwam van de acht onderzochte blockchains, met een toename van 5,6 miljoen gebruikers. Een aanzienlijk deel van de nieuwe gebruikers van Solana, meer dan 45%, sloot zich aan bij het platform in de maanden mei en december.

Flipside Crypto definieert een overgenomen gebruiker als een blockchainadres dat zijn tweede transactie initieert in 2023.

Het bepalen van het aantal gebruikers van een blockchain is altijd een uitdaging geweest omdat één enkele gebruiker meerdere adressen kan beheren. Dit maakt het moeilijk om een exact getal vast te stellen, omdat sommige cryptogebruikers meerdere wallets aanmaken om het potentiële rendement van airdrops te maximaliseren.

De bevindingen van Flipside onthullen dat 86,9% van de gebruikers van de Ethereum Virtual Machine (EVM) in 2023 trouw blijft aan één platform. De EVM, aanvankelijk geassocieerd met Ethereum, is overgenomen op layer-2 netwerken zoals Arbitrum en Optimism, maar ook op layer-1 netwerken zoals Avalanche.

Dit staat in contrast met een trend die werd vastgesteld in een rapport van het investeringsbedrijf Electric Capital, dat aangeeft dat ontwikkelaars hun code steeds vaker inzetten op meerdere blockchains.

Vooruitkijkend voorspelt Flipside dat gebruikers, net als ontwikkelaars, meerdere blockchainnetwerken zullen omarmen als er weer een crypto bull run ontstaat.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.