Web3 / Alts

Ontwikkelaar van Tornado Cash roept op tot steun in video temidden van juridische strijd

Roman Storm, de tweede ontwikkelaar van Tornado Cash die gearresteerd wordt na Alex Pertsev, zoekt hulp via een video die op 22 januari is geplaatst.
cryptostheen 2 min lezen
Ontwikkelaar van Tornado Cash roept op tot steun in video temidden van juridische strijd
Ontwikkelaar van Tornado Cash roept op tot steun in video temidden van juridische strijd

Beide open-source ontwikkelaars van Tornado Cash worstelen momenteel met juridische aanklachten die tegen hen zijn ingediend door hun respectievelijke autoriteiten.

In de video vertelt Roman Storm, gevestigd in Chicago, over een recente inval van de FBI in zijn huis en zijn daaropvolgende arrestatie, waarbij hij de noodzaak van steun benadrukt. Ondanks het feit dat hij samenwerkt met de Amerikaanse autoriteiten, beweert Storm dat hij onschuldig is en is hij vastbesloten om een stevige verdediging op te zetten, niet alleen voor zijn familie, maar ook om een precedent te scheppen voor de bescherming van softwareontwikkelaars en financiële privacy.

Storm onderstreept de bredere implicaties van zijn zaak voor open-source ontwikkeling en privacyprotocollen. In een pleidooi voor financiële hulp moedigt hij donaties aan via JusticeDAO, een platform dat is opgericht om te helpen bij juridische gevechten voor gedecentraliseerde protocollen zoals Tornado Cash.

Tornado Cash, een Ethereum mixer ontworpen om de privacy in Ethereum transacties te verbeteren, ligt sinds 2020 onder wereldwijd toezicht van regelgevende instanties, beschuldigd van het faciliteren van financiële misdaden zoals het witwassen van geld. De verdediging houdt vol dat de ontwikkelaars van Tornado Cash zelf niet betrokken zijn geweest bij financiële misdrijven.

Bekende figuren in de cryptocurrency community, waaronder Bankless oprichter Ryan Sean Adams, hebben hun steun betuigd aan Storm en Pertsev. Bankless heeft $10.000 bijgedragen aan hun zaak. Viktor Bunin, een protocolspecialist bij Coinbase Cloud, en Jordi Baylina, een Polygon zkEVM ontwikkelaar, hebben ook solidariteit getoond en benadrukt dat deze strijd verder gaat dan individuele ontwikkelaars en de hele industrie omvat.

Vooral Baylina benadrukt het belang van privacy als een fundamentele waarde, in navolging van internationaal erkende mensenrechtenprincipes. Edward Snowden, die zich net als de ontwikkelaar van Tornado Cash inzet voor de vrijheid van meningsuiting in de open-source wereld, heeft de oproep voor hulp gedeeld en benadrukte dat "privacy geen misdaad is".

Het is opmerkelijk dat, terwijl de Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties en het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten privacy erkennen als een fundamenteel mensenrecht, financiële privacy een controversieel onderwerp blijft, dat vaak onderwerp is van regelgeving en rechtshandhavingsacties door regeringen die aangesloten zijn bij de VN.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.