27 mei 2021

PayPal maakt opnames van Bitcoin en andere cryptocurrencies mogelijk

Gebruikers van PayPal zullen in de nabije toekomst crypto naar hun eigen digitale portemonnee kunnen verplaatsen.

PayPal heeft aangekondigd dat zijn (Amerikaanse) gebruikers binnenkort hun bezittingen in cryptocurrencies kunnen opnemen naar andere wallets. Jose Fernandez da Ponte, VP van Global Business Development, onthulde het nieuws op de Consensus 2021 -conferentie van CoinDesk.

“We willen het zo open mogelijk maken en we willen onze consumenten de keuze geven”, legde da Ponte uit tijdens de conferentie. "We willen dat ze de crypto die ze hebben verworven, kunnen meenemen naar de bestemming van keuze."

Bovendien suggereerde da Ponte dat PayPal en andere diensten een "natuurlijke manier" zullen worden voor regeringen om in de toekomst digitale valuta van centrale banken (CBDC's) en stablecoins te distribueren.

Over de mogelijkheid dat PayPal zijn eigen stablecoin zou uitgeven, reageerde da Ponte ontkennend: "Dit is veel te vroeg."

PayPal gaf gebruikers aanvankelijk de mogelijkheid om sinds oktober 2019 cryptocurrencies te kopen met contant geld. In maart breidde het de mogelijkheden van zijn platform uit door gebruikers in staat te stellen met crypto te betalen.

In april introduceerde PayPal cryptohandel via zijn dochteronderneming Venmo. PayPal verwierf in maart ook het crypto bewaringsbedrijf Curv, wat suggereert dat het zijn functies in de toekomst verder zal uitbreiden.

PayPal werd aanvankelijk bekritiseerd vanwege het feit dat zijn diensten gebruikers zeer weinig controle gaven over hun bezittingen in cryptocurrencies. Omdat het echter functies toevoegt die de meesten van een crypto handelsplatform zouden verwachten, kan het gunstiger worden voor potentiële gebruikers.


27/05/2021 - 05u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram