Web3 / Alts

Polkadot laat potentiële netwerkrevisie zien met JAM upgrade

Polkadot onthult zijn baanbrekende Join-Accumulate Machine (JAM) upgrade, wat wijst op een mogelijke herziening van zijn netwerkdynamiek.
cryptostheen 2 min lezen
Polkadot laat potentiële netwerkrevisie zien met JAM upgrade
Polkadot laat potentiële netwerkrevisie zien met JAM upgrade

In een gewaagde zet om het landschap van Polkadot opnieuw te definiëren, onthulde medeoprichter Gavin Wood onlangs plannen voor de Join-Accumulate Machine (JAM) upgrade. Dit revolutionaire voorstel, gepresenteerd op de Token2049 cryptoconferentie in Dubai, belooft een nieuw tijdperk in te luiden voor het platform.

De JAM Gray Paper, geïntroduceerd door Wood, schetst een visionair protocol dat de beste elementen van Polkadot en Ethereum samenvoegt. In tegenstelling tot zijn voorganger, de Relay Chain, presenteert JAM een modulair en minimalistisch ontwerp, met als doel de efficiëntie en flexibiliteit binnen het netwerk te verbeteren.

Traditioneel faciliteerde de Relay Chain van Polkadot interoperabiliteit tussen verschillende platformen, waaronder PARSIQ voor het monitoren en automatiseren van blockchaingegevens. Met de komst van JAM zet Polkadot echter een nieuwe koers uit naar een meer gestroomlijnd raamwerk.

De aankondiging van Wood komt tien jaar na de publicatie van de Yellow Paper en markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Polkadot. Om innovatie en diversiteit in de ontwikkeling van JAM te stimuleren, heeft de Web3.0 Foundation een genereuze prijzenpot van 10 miljoen DOT aangekondigd.

"De JAM Implementer Prize is ontworpen om dit te katalyseren door het financieren en ondersteunen van projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van JAM implementaties vanaf het begin."

In de kern is JAM een gedecentraliseerd hybride systeem dat naadloos Ethereum en Polkadot functionaliteiten integreert. Het beschikt over een wereldwijde singleton permissievrije objectomgeving die verwant is aan het smart contractecosysteem van Ethereum, gekoppeld aan veilige sideband computation parallel over een schaalbaar nodenetwerk - een kenmerk van de interoperabiliteit van Polkadot.

Met name JAM zorgt voor een soepele compatibiliteit voor ontwikkelaars die bekend zijn met Substrate, het blockchain ontwikkelings- en implementatieraamwerk van Polkadot. Door gebruik te maken van parachain services stroomlijnt JAM interacties binnen het Polkadot netwerk, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van DOT, het achterliggende token van het protocol.

Tegelijk met de aankondiging van JAM introduceerde Polkadot een runtime upgrade, gericht op het verbeteren van de logica van het netwerk zonder gebruik te maken van hard forks. Door WebAssembly (Wasm) in Substrate te omarmen, stelt Polkadot parachains in staat om hun runtime naadloos te upgraden en de complexiteit van traditionele hard forks te omzeilen.

Door zijn runtime op een toegewijde blockchain op te slaan, onderstreept Polkadot zijn streven naar flexibiliteit en innovatie, waarmee het de weg vrijmaakt voor een dynamisch en veerkrachtig netwerkecosysteem.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.