Web3 / Alts

Potentieel beveiligingslek bij Poloniex, de cryptobeurs van Justin Sun, met verliezen van meer dan $100 miljoen

Poloniex, een gecentraliseerde cryptocurrency exchange, lijkt slachtoffer te zijn geworden van een aanzienlijke veiligheidsinbreuk met meer dan $100 miljoen aan digitale activa in gevaar.
cryptostheen 1 min lezen
Potentieel beveiligingslek bij Poloniex, de cryptobeurs van Justin Sun, met verliezen van meer dan $100 miljoen
Potentieel beveiligingslek bij Poloniex, de cryptobeurs van Justin Sun, met verliezen van meer dan $100 miljoen

De gecentraliseerde cryptocurrency exchange Poloniex lijkt te maken te hebben gehad met een beveiligingsinbreuk met betrekking tot één van zijn wallets, geïdentificeerd als Poloniex 4 op Etherscan.

Ongebruikelijke uitstroom vanuit de vermeende hot wallet wijst sterk op een aanzienlijk verlies van fondsen, hoewel de exchange het exacte bedrag nog niet officieel heeft bevestigd.

Voorlopige analyse van de adressen die de uitstroom ontvangen, geeft aan dat de inbreuk heeft geleid tot verlies van meer dan $100 miljoen aan cryptocurrencies, zoals gemeld door analysebureaus PeckShield en Arkham Intelligence. De exchange kondigde aan op X:

"Onze wallet is tijdelijk uitgeschakeld voor onderhoud. We zullen updates geven in dit bericht zodra de wallet weer is ingeschakeld."

Opererend als een gecentraliseerde exchange sinds 2014, werd Poloniex in 2019 overgenomen door Justin Sun, de oprichter van Tron.

Als reactie op het incident bevestigde Sun dat Poloniex momenteel een onderzoek uitvoert en beloofde alle getroffen gebruikersfondsen te vergoeden.

"We onderzoeken actief de inbreuk op Poloniex. Poloniex heeft een solide financiële positie en is vastbesloten om de getroffen fondsen volledig te vergoeden," verklaarde Sun.

Sun bood ook een beloning van 5% aan de aanvaller aan onder de voorwaarde van een volledige teruggave van de fondsen, met een deadline van zeven dagen voordat juridische stappen worden ondernomen bij wetshandhavingsinstanties.

Verliezen vallen binnen beheersbare grenzen

Sun verzekerde later op de dag:

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.