Bitcoin

Recordbedrag van $346 miljoen stroomt naar crypto ETP's: Canada en Duitsland aan kop

Bitcoin en ether leiden de grootste investeringsgolf in de cryptomarkt sinds 2021, wat wijst op hernieuwd vertrouwen van beleggers.
cryptostheen 2 min lezen
Recordbedrag van $346 miljoen stroomt naar crypto ETP's: Canada en Duitsland aan kop
Recordbedrag van $346 miljoen stroomt naar crypto ETP's: Canada en Duitsland aan kop

De afgelopen week was er een opmerkelijke instroom van kapitaal in beleggingsproducten gebaseerd op digitale activa, met een totaal van $346 miljoen, volgens de meest recente gegevens van CoinShares.

Dit cijfer vertegenwoordigt de meest significante wekelijkse instroom in een opeenvolgende periode van negen weken en markeert een cruciaal punt dat voor het laatst werd gezien tijdens het enthousiasme van de bullmarkt eind 2021. Volgens de gerapporteerde cijfers heeft de instroompiek het totaal beheerd vermogen (AUM) naar een verbazingwekkende $45,3 miljard gestuwd, het hoogste in meer dan achttien maanden.

Canada en Duitsland waren goed voor 87% van het totaal, met een instroom van respectievelijk $199,1 miljoen en $101,5 miljoen. In tegenstelling hiermee zag de Verenigde Staten een relatief bescheiden bedrag van $30 miljoen, vermoedelijk omdat beleggers wachten op de lancering van een op spot gebaseerd exchange-traded fund (ETF) in de VS.

Desalniettemin heeft de VS nog steeds aanzienlijk meer beheerd vermogen, met $33,1 miljard, meer dan tien keer het bedrag van het op één na hoogste land.

Bitcoin (BTC) trok vorige week $311,5 miljoen aan nieuw kapitaal aan, wat resulteerde in een jaarlijkse instroom van meer dan $1,5 miljard. Deze krachtige accumulatie komt op een moment dat short-sellers lijken terug te trekken, zoals blijkt uit de derde opeenvolgende week van uitstroom van $900.000 uit short-bitcoin ETP's.

Ether (ETH) volgde met $33,5 miljoen aan nieuw kapitaal, wat bijdraagt aan een vierwekelijks totaal van $103 miljoen. Deze trend compenseert vrijwel de eerdere uitstroom van het jaar en duidt op een beslissende verschuiving in het beleggerssentiment voor de op één na grootste digitale activa naar marktkapitalisatie.

De injectie van kapitaal in andere cryptocurrencies zoals Solana (SOL), Polkadot (DOT) en Chainlink (LINK), hoewel bescheiden in vergelijking, wijst op een gediversifieerd beleggingsbelang binnen de sector. Het voortdurende gebruik van exchange-traded products (ETP's) benadrukt bovendien een toenemende voorkeur voor gereguleerde financiële instrumenten om blootstelling aan crypto te verkrijgen, waarbij ETP's 18% van het totale spotvolume van bitcoin vertegenwoordigen in de afgelopen week.

Deze financiële beweging komt overeen met de toenemende verwachting van een op de VS gebaseerde spot ETF. De stijging van het beheerd vermogen en de consistente instroom van nieuw kapitaal in zowel primaire als alternatieve digitale activa wijzen op een steeds optimistischer markt, of op zijn minst op een gok op het potentieel van een meer gereguleerd en toegankelijk investeringslandschap voor crypto.

Butterfill merkte op dat er sprake is van een "beslissende ommekeer in sentiment" en de gegevens lijken een momentopname te zijn van een industrie op een kantelpunt, waarbij het beleggerssentiment en de marktdynamiek samenvallen op een manier die de koers van de cryptomarkt voor de nabije toekomst zou kunnen bepalen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.