Markten

Recordbrekende lancering: Bitcoin ETF's trekken meer dan $4 miljard aan op eerste handelsdag

De eerste handelsdag voor bitcoin ETF's kende een ongekende instroom en overschreed $4,3 miljard, waarmee een historisch record werd gevestigd. Met name iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kwamen naar voren als de koplopers in het aantrekken van substantiële fondsen.
cryptostheen 2 min lezen
Recordbrekende lancering: Bitcoin ETF's trekken meer dan $4 miljard aan op eerste handelsdag
Recordbrekende lancering: Bitcoin ETF's trekken meer dan $4 miljard aan op eerste handelsdag

Op donderdag, de eerste handelsdag voor bitcoin exchange-traded funds, stroomde maar liefst $4 miljard de markt op, zoals Eric Balchunas, senior ETF analist bij Bloomberg, donderdag bij het sluiten van de markt meldde.

Balchunas omschreef de gebeurtenis als de grootste dagelijkse instroom in de geschiedenis van ETF's en deelde deze observatie op het social mediaplatform X.

BlackRock Inc.'s iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) voerde het cohort van 11 recent gelanceerde bitcoin ETF's aan met meer dan $1 miljard op de eerste dag. Het fonds brengt een jaarlijkse vergoeding van 0,25% in rekening, die de eerste 12 maanden wordt verlaagd naar 0,12% voor activa tot $5 miljard.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat overgaat van een trust fund naar een spot bitcoin ETF, verzamelde meer dan $2 miljard aan instroom en eiste daarmee de toppositie op in de algemene ranglijst. Met een indrukwekkend beheerd vermogen van $29 miljard is het de grootste bitcoin ETF wereldwijd en heeft het de hoogste jaarlijkse vergoeding (1,5%) onder de spot bitcoin ETF's.

Het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) eiste de derde positie op met een instroom van $673 miljoen. ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), beheerd door Cathie Wood, volgde op de voet met een instroom van $275 miljoen.

Daarentegen kenden het Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR), WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW) en de Hashdex Bitcoin ETF (DEFI) een bescheidener succes, elk met een instroom van minder dan $10 miljoen.

Terwijl de spot bitcoin ETF's aan hun eerste werkdag op Wall Street begonnen, steeg bitcoin donderdag kortstondig tot boven de $48.000, het hoogste punt sinds 2021. BTC flirtte met het doorbreken van de $49.000 drempel en bereikte $48.973 voordat het terugtrok.

Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld rond $46.000, met een marktkapitalisatie van $900 miljard.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.