Bitcoin

Reuters meldt vooruitgang in gesprekken tussen SEC en vermogensbeheerders over mogelijke goedkeuring van bitcoin ETF's

Recente gesprekken tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en prominente vermogensbeheerders suggereren een positieve verschuiving in de houding van het agentschap ten opzichte van het goedkeuren van bitcoin exchange-traded funds (ETF's).
cryptostheen 2 min lezen
Reuters meldt vooruitgang in gesprekken tussen SEC en vermogensbeheerders over mogelijke goedkeuring van bitcoin ETF's
Reuters meldt vooruitgang in gesprekken tussen SEC en vermogensbeheerders over mogelijke goedkeuring van bitcoin ETF's

De SEC bekijkt momenteel aanvragen van dertien bedrijven, waaronder grote spelers als Grayscale Investments, BlackRock, Invesco en ARK Investments, die goedkeuring zoeken voor bitcoin ETF's. Historisch gezien is de SEC voorzichtig geweest, met de nadruk op zorgen over de bescherming van beleggers.

Een opmerkelijke verandering in de aanpak van de SEC volgde echter op een uitspraak van de rechter in augustus, die oordeelde dat de SEC de aanvraag van een spot ETF door Grayscale ten onrechte afwees. Leidinggevenden uit de sector en openbare memo's van de SEC geven aan dat de SEC zich nu verdiept in inhoudelijke details met de verstrekkende instanties, een afwijking van de gebruikelijke praktijk tegen het einde van het aanvraagproces.

Volgens Reuters zijn de besprekingen tussen de Amerikaanse toezichthouder op effecten en vermogensbeheerders gevorderd tot belangrijke technische details, wat duidt op een mogelijke goedkeuring in de nabije toekomst. Deze besprekingen hebben betrekking op gebieden zoals bewaarregelingen, creatie- en aflossingsmechanismen en risicoverklaringen voor beleggers.

Een anonieme bron die betrokken is bij de gesprekken onthulde dat de focus van de SEC op de bezorgdheid over marktmanipulatie is verschoven van educatieve discussies naar een alomvattende aanpak van deze bezorgdheid. De vergevorderde aard van de gesprekken suggereert een mogelijke goedkeuring van ARK's aanvraag en mogelijk enkele van de andere 12 aanvragen in het komende jaar.

Cathie Wood, CEO van ARK, toonde zich optimistisch in een recent Yahoo Finance interview, waarin ze suggereerde dat meerdere ETF's tegelijkertijd zouden kunnen worden goedgekeurd, waardoor beleggers de beste kans zouden hebben om ze te vergelijken. Dit gevoel komt overeen met Bryan Armour, een ETF-analist bij Morningstar.

Openbare memo's van de SEC onthullen bijeenkomsten tussen leidinggevenden van BlackRock, Grayscale, Invesco en 21 Shares (die samenwerken met ARK) en medewerkers van de SEC sinds september. De frequentie van informatieverzoeken is ook toegenomen, met recente bijeenkomsten waarbij medewerkers van het kantoor van voorzitter Gary Gensler betrokken waren.

Ondanks de vooruitgang heeft voorzitter Gary Gensler, een bekende cryptoscepticus, niet publiekelijk aangegeven wat het standpunt van de SEC is over deze aanvragen. De belangrijkste onopgeloste kwesties zijn het afwikkelingsmechanisme, contant of in natura. Veel verstrekkers geloven echter dat ze de bezorgdheid van de SEC over marktmanipulatie hebben weggenomen door middel van toezichtafspraken met Amerikaanse beurzen en cryptobeurs Coinbase, aldus het rapport.

De notering van de ETF-aanvraag van Fidelity (FBTC) op de website van DTCC, na onder andere Invesco/Galaxy Digital (BTCO) en BlackRock (IBTC), draagt bij aan de voortdurende ontwikkelingen in de mogelijke goedkeuring van bitcoin ETF's.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.