Bitcoin

Robert Kennedy Jr. waarschuwt voor CBDC's, pleit voor Bitcoin als "elegante oplossing" om vrijheid van transacties te behouden

Presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. waarschuwt tegen de invoering van digitale valuta van centrale banken (CBDC) en benadrukt de potentiële bedreiging die ze vormen voor individuele financiële vrijheden.
cryptostheen 1 min lezen
Robert Kennedy Jr. waarschuwt voor CBDC's, pleit voor Bitcoin als "elegante oplossing" om vrijheid van transacties te behouden
Robert Kennedy Jr. waarschuwt voor CBDC's, pleit voor Bitcoin als "elegante oplossing" om vrijheid van transacties te behouden

Tijdens een recent interview in de What Bitcoin Did podcast met Peter McCormack, uitte Kennedy zijn bezorgdheid dat CBDC's de persoonlijke vrijheden kunnen aantasten doordat ze overheden in staat stellen om elk aspect van iemands uitgavengedrag te volgen en vast te leggen.

"Je kunt zien waarom digitale munteenheden van centrale banken aantrekkelijk zouden zijn voor technocraten en totalitairen, omdat ze dan perfecte kennis hebben van alles wat je doet. Elke transactie die je doet kan belast worden. Het kan worden bijgehouden en de banken kunnen geld verdienen aan de wrijving van elke transactie die je doet. Niets is onzichtbaar voor hen. En dat neemt veel van onze vrijheid weg. En uiteindelijk kunnen digitale munteenheden van centrale banken programmeerbaar zijn."

Kennedy waarschuwde dat CBDC's gekoppeld zouden kunnen worden aan sociale kredietscores, waardoor overheden de bevoegdheid zouden krijgen om de toegang van individuen tot hun geld om specifieke redenen te beperken.

Kennedy beweerde daarentegen dat Bitcoin (BTC) een oplossing biedt voor de potentiële bedreigingen van CBDC's en beschreef het als een "elegante oplossing" voor het waarborgen van de vrijheid van transacties.

"Transactionele vrijheid is cruciaal en Bitcoin is het antwoord daarop omdat niemand het controleert. Het is deze ongelooflijk elegante oplossing die ons transactionele vrijheid geeft en vrijheid over de hele wereld... Ik ben voor vrijheid. Bitcoin is, voor transactionele vrijheid, de meest elegante oplossing."
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.