Bitcoin

Senaat van Arizona overweegt bitcoin ETF's te integreren in pensioenbeleggingen van de staat

De overweging van de senaat van Arizona om bitcoin ETF's te gebruiken voor pensioenbeleggingen van de staat weerspiegelt een groeiende trend om traditionele portefeuilles te diversifiëren met digitale activa.
cryptostheen 2 min lezen
Senaat van Arizona overweegt bitcoin ETF's te integreren in pensioenbeleggingen van de staat
Senaat van Arizona overweegt bitcoin ETF's te integreren in pensioenbeleggingen van de staat

De senaat van de staat Arizona beraadslaagt momenteel over de opname van bitcoin exchange-traded funds (ETF's) en andere digitale activa ETF's in een deel van het pensioenfonds van de staat. In een factsheet die op 8 februari 2024 door het onderzoeksteam van de Senaat werd opgesteld, wordt dit voorstel beschreven.

De resolutie, die is aangenomen door de Senaat en momenteel wordt beoordeeld door de FICO commissie, suggereert dat zowel het Arizona State Retirement System (ASRS) als het Public Safety Personnel Retirement System (PSPRS) de potentiële voordelen en haalbaarheid van het opnemen van digitale activa in hun beleggingsportefeuilles moeten beoordelen.

De ASRS, opgericht in 1953, streeft ernaar werknemers aan te trekken en te behouden door middel van concurrerende salarissen, incentives op lange termijn en een veilig pensioenplan. Op dezelfde manier biedt de PSPRS, opgericht in 1968, pensioenuitkeringen voor personeel in de publieke veiligheidssector dat met gevaarlijke taken wordt geconfronteerd.

Het document dringt er bij beide systemen op aan om de mogelijke opname van ETF's voor digitale activa te evalueren, de ontwikkelingen op het gebied van bitcoin en andere ETF's voor digitale activa nauwlettend te volgen, advies te vragen aan de Securities and Exchange Commission (SEC) over de opname van dergelijke activa en rapporten in te dienen over het potentieel van beleggen in ETF's gebaseerd op digitale activa.

Hoewel deze wetgevende stap naar verwachting geen directe fiscale impact zal hebben op het General Fund van de staat, weerspiegelt het een bredere trend onder Amerikaanse staten om pensioenfondsen te diversifiëren door middel van investeringen in cryptocurrencies. In 2021 investeerde een pensioenfonds van brandweerlieden in Houston $25 miljoen in bitcoin en ether, terwijl een pensioenfonds van politieagenten in Virginia al in 2019 begon met het toewijzen van fondsen aan op crypto gerelateerde investeringen.

Mathew McDermott, Goldman Sachs' global head of digital assets, ziet de goedkeuring van spot bitcoin ETF's als een belangrijke toegangspoort voor pensioenen en verzekeraars om de cryptomarkt te betreden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.