Web3 / Alts

Sony Bank begeeft zich op het terrein van stablecoins met Polygon partnerschap

Sony Bank pioniert op het gebied van stablecoins en versterkt tegelijkertijd zijn intellectuele eigendom met zijn eigen blockchain.
cryptostheen 2 min lezen
Sony Bank begeeft zich op het terrein van stablecoins met Polygon partnerschap
Sony Bank begeeft zich op het terrein van stablecoins met Polygon partnerschap

In een baanbrekende stap binnen het financiële landschap is Sony Bank, een belangrijke dochteronderneming van de Japanse techgigant, begonnen aan een baanbrekende proof-of-concept poging om zijn eigen fiat-ondersteunde stablecoin te introduceren op de robuuste Polygon blockchain, zoals gemeld door Nikkei.

Het initiatief dient een tweeledig doel: het onderzoeken van de potentiële voordelen van stablecoins, zoals verminderde transactiekosten en gestroomlijnde overboekingen, en tegelijkertijd het onderzoeken van hun integratie binnen Sony's uitgebreide intellectuele eigendommen op het gebied van games en sport. Deze innovatieve uitstap naar experimenten met stablecoins zal worden ondersteund door een diepgaand onderzoek naar de juridische vertakkingen rondom de overdracht en het gebruik van op de yen ondersteunde stablecoins, dat zich in de loop van enkele maanden zal ontwikkelen.

Door de ontwikkeling van deze stablecoin toe te vertrouwen aan het gerenommeerde Belgische blockchainbedrijf SettleMint onderstreept Sony's strategische afstemming op het ontluikende web3 landschap. Tegelijkertijd heeft Sony's gaming divisie zijn vooruitstrevende houding laten zien door een patentaanvraag in te dienen voor de integratie van non-fungible tokens (NFT's), met als doel de veelzijdigheid van in-game activa te vergroten.

Naast het initiatief met stablecoins verstevigt Sony zijn positie in de voorhoede van blockchaininnovatie door samen te werken met Startale Labs, een toonaangevende ontwikkelaar binnen het Astar Network ecosysteem, om zijn eigen publieke blockchaininfrastructuur te smeden. Volgens Startale CEO Sota Watanabe is deze ambitieuze onderneming al overgegaan in de uitvoeringsfase na meer dan anderhalf jaar van nauwgezette ontwikkeling.

Het Japanse regelgevende kader voor stablecoins, ingesteld als reactie op de ineenstorting van TerraUSD, werd van kracht in juni 2022 en luidde een nieuw tijdperk in van verhoogde gebruikersbescherming en naleving van de regelgeving. Dit regelgevende kader verplicht lokale stablecoins een directe koppeling aan de yen of andere fiatvaluta's te behouden en garandeert houders ook de mogelijkheid om stablecoins tegen nominale waarde in te wisselen.

In het kielzog van deze hervormingen in de regelgeving is er een vlaag van activiteit ontstaan binnen de Japanse crypto- en financiële sector, met tal van bedrijven die de mogelijke uitgifte van stablecoins onderzoeken. Opvallende samenwerkingsverbanden zijn onder andere de samenwerking tussen Binance Japan en MUFG, een lokaal bankzwaargewicht, gericht op het onderzoeken van de uitgifte van fiat-ondersteunde stablecoins. Ook Circle, de entiteit achter de USDC stablecoin, heeft de krachten gebundeld met SBI Holdings om mogelijkheden te onderzoeken voor de uitgifte van USDC in Japan.

Deze week werd nog een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van stablecoins in Japan, toen Hokkoku, een regionale bank, de eerste door bankdeposito's gedekte stablecoin van het land onthulde, Tochika genaamd. Tochika zal gebruikt worden in een select aantal winkels in de stad Suzu, Ishikawa prefectuur, en is een belangrijke stap voorwaarts in de adoptie en integratie van stablecoins binnen het financiële ecosysteem van Japan.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.