Bitcoin

Stacks Nakamoto upgrade luidt een nieuw tijdperk voor Bitcoin L2's in

Met de Nakamoto upgrade is het Bitcoin layer 2 ecosysteem klaar voor een grote verschuiving, die een hogere doorvoer van transacties en de realisatie van finaliteit van Bitcoin voor L2 transacties belooft.
cryptostheen 2 min lezen
Stacks Nakamoto upgrade luidt een nieuw tijdperk voor Bitcoin L2's in
Stacks Nakamoto upgrade luidt een nieuw tijdperk voor Bitcoin L2's in

De Stacks blockchain ondergaat een ingrijpende evolutie en markeert een cruciaal moment na jaren van nauwgezet onderzoek en ontwikkeling. Beginnend met de activering op Bitcoin blokhoogte 840.360, luidt de Nakamoto upgrade de meest significante verbetering van de populaire Bitcoin schalingslaag tot nu toe in, beginnend aan een reis in twee fasen die eind mei voltooid moet zijn.

Als eerbetoon aan de mysterieuze maker van Bitcoin, heet de upgrade toepasselijk Nakamoto. Het doel is om het Stacks blokproductieschema los te koppelen van zijn tegenhanger in Bitcoin. Ondanks de superieure doorvoer van transacties in vergelijking met Bitcoin, dat ongeveer 7 transacties per seconde verwerkt, hield Stacks zich in eerste instantie aan de blokproductiesnelheid van Bitcoin, wat resulteerde in congestieproblemen binnen het layer 2 netwerk.

Nakamoto introduceert een baanbrekende aanpak voor de blokproductie van Stacks en revolutioneert het op maat gemaakte proof-of-transfer consensusalgoritme. Met de start van de upgrade zal een cohort van nieuwe block 'signers' geleidelijk online komen om de 'tenures' van transacties te valideren. In eerste instantie zal dit validatieproces in een oefenstaat verkeren totdat de upgrade in mei volledig is geactiveerd, zoals de ontwikkelaars van Stacks hebben bekendgemaakt.

Voor de dagelijkse gebruiker van Stacks raden de ontwikkelaars aan om te zorgen voor het gebruik van een bijgewerkte wallet, waarbij veel gevallen van automatische updates worden verwacht. Wat betreft STX tokens die werden ingezet voor staking, heeft de start van de upgrade op maandag deze tokens automatisch vrijgegeven, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor restaking bij de komst van Nakamoto compliant pools, die naar verwachting ergens volgende week zullen worden gerealiseerd.

Op dit moment is ongeveer $1,3 miljard aan STX on-chain gestaked, wat een aanzienlijk deel is van de totale circulerende voorraad van $4,2 miljard. Deze consolidatie onderstreept één van de grootste renteopbrengende kapitaalpools van Bitcoin en betekent een ingrijpende verschuiving binnen het ecosysteem.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.