Ethereum

Standard Chartered voorspelt dat spot ether ETF's in mei groen licht krijgen

Een bestuurslid van Standard Chartered voorspelt de mogelijke goedkeuring van spot ether ETF's door de SEC tegen 23 mei en trekt parallellen met de aanpak van bitcoin ETF's.
cryptostheen 1 min lezen
Standard Chartered voorspelt dat spot ether ETF's in mei groen licht krijgen
Standard Chartered voorspelt dat spot ether ETF's in mei groen licht krijgen

De Amerikaanse SEC, die een vergelijkbaar patroon volgt met bitcoin ETF's, zal naar verwachting goedkeuring verlenen voor ETF's gebaseerd op de cryptocurrency achter Ethereum tegen 23 mei, volgens het bestuurslid voor Forex en Digital Assets Research van Standard Chartered Bank. Deze prognose is gebaseerd op de regelgevingsstrategie waarbij de SEC in eerste instantie bitcoin ETF's afwees, maar ze later binnen de vastgestelde tijdlijn goedkeurde.

Geoffrey Kendrick, die vertrouwen toont in de cryptomarkt, voorziet een stijging van ether (ETH) naar $4.000 tegen de goedkeuringsdatum. Zijn positieve vooruitzichten komen voort uit het feit dat ether net als bitcoin volgens de SEC niet onderworpen is aan de effectenwetgeving, en verhandelbaar is op de Chicago Mercantile Exchange.

Ondanks de prijsschommelingen van bitcoin na de goedkeuring van de ETF, blijft Kendrick optimistisch over aanhoudende stijgingen. Hij voorspelt een potentiële stijging naar $100.000 voor bitcoin tegen het einde van het jaar en een indrukwekkende $200.000 tegen 2025.

Kendrick merkt op dat het in vergelijking met bitcoin minder waarschijnlijk is dat ether een significante prijsdaling zal doormaken na goedkeuring van een ETF. Hij schrijft dit toe aan de relatief kleinere omvang van het Grayscale Ethereum Trust in vergelijking met zijn bitcoin tegenhanger, wat suggereert dat de sell-off impact op de markt van ether minder uitgesproken kan zijn.

De analist speculeert dat de SEC in eerste instantie eenvoudige ETF's voor ether zou kunnen goedkeuren, waarna mogelijk ETF's voor staking yield zouden kunnen volgen. Kendrick erkent echter dat staking rewards momenteel beperkingen ondervinden door de hoge netwerkvergoedingen.

Naast de verwachtingen met betrekking tot ETF's wijst Kendrick op een aankomende upgrade van Ethereum die de prijs van ether positief zou kunnen beïnvloeden. Er wordt verwacht dat de upgrade de vergoedingen zal verlagen, wat de concurrentiepositie van Ethereum op de markt zal verbeteren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.